Miami Heat En Yakın Rakibi Chicago Bulls’a Yine Fırsat Vermedi

Miami Heat En Yakın Rakibi Chicago Bulls’a Yine Fırsat Vermedi

NBA Doğu Konferansı’nın lideri Miami Heat (41-21) ile ikincisi Chicago Bulls (39-23) Miami FTX Arena’da kozlarını paylaşırken kazanan taraf Miami Heat oldu: 112-99.

Mehmet Y. Ulutaş / Miami FTX Arena / Habername.com

Miami Heat maça Butler, Tucker, Adebayo, Robinson, Vincent; Chicago Bulls ise Green, DeRozan, Vuceviç, LaVine, Dosunmu ilk beşi ile başladı.

İlk çeyreğe Miami Heat zıpkın gibi başladı. Hem defansta hem de hücumda güçlü rakibi Bulls’u domine eden Heat bir ara 13 sayı öne geçti. Özellikle Butler ve Adebayo’nun katkılarıyla bu etkin oyununu devam ettiren Heat ilk çeyreği 30-21 önde kapattı.

İkinci çeyrekte de Miami Heat üstün başladı ve farkı 19 sayıya kadar açtı. Nihayet Bulls üzerindeki ataleti atıp Heat karşısında geri dönüş yaptı ve bunda kısmen başarılı oldu. All-Star DeRozan ve Karadağlı Vuceviç klaslarını konuşturup aradaki farkı 6 sayıya kadar düşürdüler. Gabe Vincent ve DeMar DeRozan ilk devrenin öne çıkan isimleriydi. Çok çekişmeli geçen ilk devreyi Miami Heat 55-46 önde kapattı.

Üçüncü çeyrek karşılıklı basketlerle ve oldukça dengeli başladı. Miami Heat takımında oyun kurucu rolünü üstlenen Gabe Vincent harika oyununu bu çeyrekte de sürdürdü. Bulls takımının en önemli yıldızlarından biri olan Zach LaVine bu çeyreğin ortalarında 4. faulünü almasına rağmen koçu tarafından oyunda tutuldu. Üstün performansını bu çeyrekte de sürdüren Miami Heat farkı bir ara 23 sayıya kadar açtı. Chicago ise bir türlü oyun ritmini tutturamadı ve Miami’yi fauller yaparak durdurmaya çalıştı. Üçüncü çeyrek Miami Heat’in 91-67 gibi farklı üstünlüğü ile bitti.

Dördüncü çeyreğe Chicago Bulls arka arkaya basketler bularak etkili başladı. Fark 18 sayıya düşünce koç Spoelstra mola aldı. Mola sonrası oyun dengelendi ve ardından sayı farkı yeniden 23’e çıktı. Bu sefer de Bulls mola almak zorunda kaldı. Miami Heat son çeyrekte üçlük sayılarla rakip savunmayı delmeyi tercih etti ve bunda başarılı oldu. Milli basketbolcumuz Ömer Faruk Yurtseven oyuna Adebayo’nun yerine dahil oldu ve takımına katkı yaptı. Neticede Miami Heat baştan son üstün oynadığı karşılaşmayı 112-99 kazandı.

Miami Heat’te Gabe Vincent 20 sayı/2 ribaunt/3 asist, Tyler Herro 20 sayı/6 ribaunt/5 asist, Bam Adebayo 15 sayı/7 ribaunt/5 asist, Jimmy Butler 15 sayı/7 ribaunt/4 asist, Max Strus 13 sayı/0 ribaunt/2 asist, Caleb Martin 9 sayı/4 ribaunt/1 asist, Duncan Robinson 9 sayı/3 ribaunt/3 asist, Dewayne Dedmon 4 sayı/3 ribaunt/2 asist, P.J. Tucker 4 sayı/4 ribaunt/3 asist, Ömer Faruk Yurtseven 2 sayı/3 ribaunt/1 asist ile oynadı.

Chicago Bulls’ta Zach LaVine 22 sayı/4 ribaunt/4 asist, DeMar DeRozan 18 sayı/7 ribaunt/3 asist, Ayo Dosunmu 18 sayı/4 ribaunt/5 asist, Nikola Vuceviç 14 sayı/7 ribaunt/2 asist, Coby White 9 sayı/4 ribaunt/6 asist, Javonte Green 4 sayı/3 ribaunt/0 asist, Tristan Thompson 2 sayı/1 ribaunt/0 asist, Derrick Jones Jr 2 sayı/3 ribaunt/1 asist ile oynadı.

Maça ait diğer notlar şöyle: Miami Heat’in eski koçu ve mevcut başkanı olan efsanevi Pat Riley ile Miami Heat’in şu andaki koçu olan Erik Spoelstra NBA tarafından NBA tarihinin en iyi 15 koçu arasında seçildi. Bu haber anons edilirken her ikisi de alkış yağmuruna tutuldu. Küçük bir grup izleyici maçta Ukrayna bayrağı açtı ve diğer seyircilerden alkışlı destek aldı.

miami-heat-vs-chicago-bulls-1.jpg

miami-heat-vs-chicago-bulls-2.jpg

miami-heat-vs-chicago-bulls-3.jpg

miami-heat-vs-chicago-bulls-5.jpg

omer-faruk-yurtseven-isinirken.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.