Miami Heat Eski Yıldızı Lebron James’in Takımı L.A. Lakers’a Merhamet Göstermedi

Miami Heat Eski Yıldızı Lebron James’in Takımı L.A. Lakers’a Merhamet Göstermedi

NBA Doğu Konferansı’nın en iyi takımlarından Miami Heat misafir ettiği eski yıldızı Lebron James’in takımı L.A. Lakers’ı zorlu geçen maçta mağlup etmeyi başardı. Miami Heat 112 - L.A. Lakers 98.

Mehmet Y. Ulutaş / Miami FTX Arena / Habername.com

Miami Heat maça Butler, Herro, Adebayo, Martin, Vincent; L.A. Lakers ise James, Walker IV, Bryant, Beverley, Schroder ilk beşi ile başladı.

Miami Heat bu maçta da geçen maçta olduğu gibi boyalı alana çok fazla penetre etmeden dışarıdan bulduğu sayılarla sonuca gitmeği yeğledi. L.A. Lakers ise boyalı alana bolca girdi ve dışarıdan da atışlar denedi. Lakers hücumlarını her zamanki gibi Lebron James yönlendirdi.

Maç çok hızlı başladı. İlk çeyrek iki takımın iki yıldızının kapışması şeklinde geçti denebilir. Nitekim Lebron James 12 sayı kaydederken Jimmy Butler da 12 sayı attı. Çok çekişmeli geçen ilk çeyreği Miami Heat 33-25 önde kapadı.

L.A. Lakers ikinci çeyreğe aradaki farkın kapanması için atak başladı. Deyim yerindeyse Lebron sazı eline aldı ve Lakers’ı öne geçirdi: 37-38. Ama devamında çok iyi savunma yapan Heat takımı Herro ve Adebayo’nun sayılarla yeniden öne geçti: 53-48. İlk devreyi Heat 61-52 önde bitirdi.

Miami Heat üçüncü çeyrekte de hızını kesmedi be farkı 19 sayıya kadar yükseltti: 82-63. Lakers’ın geri dönüş çabaları netice vermeyince Heat yine önde bitirdi çeyreği: 95-78.

L.A. Lakers dördüncü çeyreğe atak başladı. Üçüncü çeyreğin sonlarında dinlendirilen Lebron James oyuna ağırlığını koydu ve aradaki fark azalmaya başladı. İki takım da üçlük atışlarla sonuca gitmeye uğraştılar. Maçın bitmesine 4 dakika kala fark 7 sayıya kadar indi. 105-98. Ama Miami Heat’in maçı bırakmaya niyeti yoktu ve karşılaşmayı 112-98 kazandı.

Miami Heat takımında Jimmy Butler 27 sayı/5 ribaunt/4 asist, Bam Adebayo 23 sayı/14 ribaunt/0 asist, Tyler Herro 18 sayı/4 ribaunt/9 asist, Caleb Martin 13 sayı/6 ribaunt/2 asist, Gabe Vincent 12 sayı/2 ribaunt/2 asist ile oynadı.

Miami Heat takımında oynayan milli basketbolcumuz Ömer Faruk Yurtseven geçirdiği ameliyat sonrası iyileşme sürecinde olduğu için takımında yer alamadı.

L.A. Lakers takımında Lebron James 27 sayı/9 ribaunt/6 asist, Russell Westbrook 15 sayı/9 4 ribaunt/8 asist, Dennis Schoder 15 sayı/4 ribaunt/8 asist, Troy Brown Jr. 14 sayı/4 ribaunt/0 asist ile oynadı.

Maç sonu basın toplantısında Miami Heat Koçu Erik Spoelstra son çeyrekte Lebron James 5 numara pozisyonuna geçince Bam Adebayo’yu onu gard etmekle görevlendirdiğini ve Bam’in çok iyi iş çıkardığını söyledi. Hatta bir de espri yaparak Lebron’un koçu iken onu 5 numara oynatmayı çok defa düşündüğünü ama hiç gerçekleştiremediğini ifade etti.

Kardosunda Lebron James gibi dev bir yıldızı bulunduran ve NBA’in her zaman popüler takımı olan L.A. Lakers mıknatıs gibi seyirci çekiyor. Nitekim bu maçta da birçok Lakers taraftarı vardı takımlarına destek vermeye gelen. FTX Arena’ya ulaşan yollarda yoğun trafik olduğu için maça zor yetişebildim.

miami-heat-la-lakers-1.jpg

miami-heat-la-lakers-3.jpg

miami-heat-la-lakers-4.jpg

miami-heat-la-lakers-5.jpg

miami-heat-la-lakers-6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.