Miami Heat Eski Yıldızına Acımadı

Miami Heat Eski Yıldızına Acımadı

NBA Doğu Konferansı’nın bu sezon en iyi takımlarından biri olan Miami Heat (30-17) misafir ettiği eski yıldızı Lebron James’in takımı L.A. Lakers’ı (23-24) kendi evinde baştan sona önde götürdüğü karşılaşmada 113-107 mağlup etti.

Mehmet Y. Ulutaş / Miami FTX Arena / Habername.com

Lebron James artık rakip takımda oynuyor olsa da maç başlamadan önce kadrolar anons edilirken Miami Heat taraftarlarından alkış aldı. Miami Heat maça Butler, Tucker, Adebayo, Robinson, Vincent; L.A. Lakers ise James, Ariza, Howard, Bradley, Westbrook ilk beşi ile başladı.

Maç enteresan başladı. Hava atışında topu kapan L.A. Lakers takımında Dwight Howard bomboş smacı kaçırdı. Dönüşte ise Miami Heat takımından Bam Adebayo havada yakaladığı topu smaçladı. Çok daha üstün oynayan taraf olan Miami Heat ilk çeyreği 39-25 önde kapadı.

Miami Heat ikinci çeyrekte de etkin ve skorer oyununa devam etti. Yedek oyuncular Strus ve Dedmon ciddi skor katkısı yaptı. L.A. Lakers’ın son birkaç dakika hariç etkisiz oyunu da farkın açılmasında etkili oldu. Neticede Miami Heat ilk devreyi 69-52 önde kapattı.

Üçüncü çeyrek de enteresan başladı. İlk iki buçuk dakika iki takım da sayı kaydedemedi. Devamında Miami Heat özellikle Jimmy Butler’ın sayı ve asistleriyle L.A. Lakers karşısında üçüncü çeyreği de 89-70 önde bitirdi ve L.A. Lakers’a geri dönme fırsatı vermedi.

Miami Heat dördüncü çeyreğe de hızlı başladı. Ama L.A. Lakers’ın maçı bırakmaya niyeti yoktu. Heat birkaç hücumdan eli boş dönerken Lakers sayılar yaptı. Son dakikalar müthiş bir çekişmeye sahne oldu. Lebron James son dakikalarda klasını konuşturdu ve aradaki fark 4 sayıya kadar düştü. Ama Miami Heat’in maçı vermeye niyeti yoktu ve kazanmasını bildi.

Miami Heat takımında Duncan Robinson 25 sayı/5 ribaunt/3 asist, Jimmy Butler 20 sayı/10 ribaunt/12 asist, Caleb Martin 15 sayı/2 ribaunt/0 asist, Bam Adebayo 14 sayı/8 ribaunt/5 asist, Gabe Vincent 11 sayı/1 ribaunt/6 asist, Max Strus 8 sayı/3 ribaunt/0 asist, Dewayne Dedmon 9 sayı/3 ribaunt/0 asist, P.J. Tucker 8 sayı/7 ribaunt/5 asist, Kyle Guy 3 sayı/0 ribaunt/0 asist ile oynadı.

Miami Heat takımında oynayan milli basketbolcumuz Ömer Faruk Yurtseven karşılaşmada süre almadı.

L.A. Lakers takımında Lebron James 33 sayı/11 ribaunt/4 asist, Trevor Ariza 0 sayı/5 ribaunt/0 asist, Dwight Howard 0 sayı/4 ribaunt/0 asist, Avery Bradley 15 sayı/1 ribaun/1 asist, Russell Westbrook 24 sayı/9 ribaunt/9 asist, Carmelo Anthony 11 sayı/3 ribaunt/0 asist ile oynadı.

Kardosunda Lebron James ve Russell Westbrook gibi yıldızlar bulunduran ve NBA’in her zaman popüler takımı olan L.A. Lakers mıknatıs gibi seyirci çekiyor. Örneğin bu maçta birçok Lakers taraftarı vardı takımlarına destek vermeye gelen. O yüzden bilet fiyatları yüksek tutuluyor. Nitekim bu maçta bilet fiyatları 120$’dan başlıyordu ki diğer müsabakalarda bazen 20$’a bile bilet bulmak mümkün olabiliyor.

miami-heat-la-lakers-2.jpg

miami-heat-la-lakers-3.jpg

miami-heat-la-lakers-4.jpg

miami-heat-la-lakers-5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.