Miami Heat Evinde New Orleans Pelicans’a Fırsat Vermedi

Miami Heat Evinde New Orleans Pelicans’a Fırsat Vermedi

Deplasmanda üst üste üç maç oynadıktan sonra evine dönen Miami Heat NBA liginin güçlü takımlarından New Orleans Pelicans’ı zor da olsa yenmeyi başardı. Miami Heat 100 - New Orleans Pelicans 96.

Mehmet Y. Ulutaş / Habername.com / Miami-Dade Arena

İlk çeyreğe Pelicans takımı hızlı girdi, çok iyi hücum ve defans oyunu sergiledi, ve farkı 10 sayıya kadar açtı. Heat takımında gereksiz top kayıpları göze çarptı ve Koç Spoelstra mola almak zorunda kaldı. Mola sonrası Heat takımı kendine gelir gibi olduysa da Pelicans müsaade etmedi. McCollum, Murphy III, ve Hayes takımları Pelicans’ı önde götüren isimlerdi. Heat’te ise Herro attığı sayılarla ve yaptığı asistlerle takımını ayakta tuttu. Pelicans’ın orta sahadan attığı son salise üçlük muhteşemdi. Sizler için çektiğim videosu için: https://youtube.com/shorts/iDLPXiVD5lU?feature=share

İkinci çeyreğe New Orleans Pelicans yine üstün başladı. Nitekim fark 16 sayıya çıkınca Spoelstra mola almak zorunda kaldı. Mola sonrası da hız kesmeyen Pelicans takımı özellikle defansta çok dikkatliydi ve pek boşluk vermediler. Heat takımı son iki dakikada harika oynasa da ilk devreyi New Orleans Pelicans 47-41 önde kapattı.

Üçüncü çeyreğe iki takım da iyi başladı ve zevkli bir çeyrek oldu. Heat takımı ilk yarının sonlarında yakaladığı ritmi devam ettirdi ve farkı kapattı. Miami Heat maçta ilk defa bu çeyreğin sonlarında öne geçebildiyse de New Orleans Pelicans bu çeyreği de 72-69 önde kapattı.

Dördüncü çeyrek de inanılmaz çekişmeli geçti. Özellikle Heat takımı çok top kaybı yaptı. Ama Pelicans takımı bunları yeterince fırsata çeviremedi. Heat bu çeyrekte 3-4 sayı farkla da olsa önde kalmayı başardı. Son 15 saniyeye Heat 2 sayı önde ve topa sahip olarak girdi. Ama üst üste iki kere mola aldı topu oyuna sokmakta zorluk yaşayınca. Ardın hava atışı oldu ve sonrasında top maçın bitmesine 12.2 saniye kala Pelicans’a geçti. Üçlük atışı kaçıran Pelicans faul yaparak saati durdurdu. Oladipo faul atışlarını sayıya çevirdi. Maçı Miami Heat 100-96 kazandı.

Maç sonunda yapılan basın toplantısında Koç Spoelstra espri yaparak ve heyecan dolu maçı kastederek seyircilerin verdikleri paranın karşılığını fazlasıyla aldıklarını söyledi. Ayrıca son saniyelerde topu oyuna sokmakta zorlanmalarını aşmak adına daha farklı setler de çalışacaklarını söyledi.

Basın toplantısında konuşan Bam Adebayo da zorlu bir maçı geride bıraktıklarını ve yıllardır süren Miami Heat - Boston Celtics tekabetinin yeni halkası olacak olan Salı akşamı oynanacak maçı beklediklerini söyledi.

Maça ait diğer notlar şöyle:

  • Miami Heat takımında gecenin yıldızı attığı 26 sayı, 8 ribaunt ve 4 asist ile Tyler Herro oldu.
  • Kyle Lowry de son 3 dakika içerisine 9 sayı sığdırarak galibiyette büyük pay sahibi oldu.
  • New Orleans Pelicans takımında Jonas Valenciunas toplamda 16 ribaunt alma başarısı gösterdi.
  • Jimmy Butler’ın alışık olmadığımız şekilde oldukça etkisiz ilk yarı performansı Heat’ın geride kalmasına sebep oldu. Çünkü New Orleans takımı Butler’a ikili sıkıştırma uyguladı. Ama Butler ikinci yarıda kendine geldi ve fark yarattı.
  • New Orleans Pelicans takımında 4 oyuncu (Ingram, Liddell, Marshall ve Zion Williamson), Miami Heat takımında ise 3 oyuncu (Joviç, Robinson ve Ömer Yurtseven) sakatlar listesindeydi.
  • Milli oyuncumuz Ömer Faruk Yurtseven maçı takım arkadaşlarının yanında seyretti. Ömer’in parkelere dönmesine yaklaşık 4 hafta var.
  • Ünlü rapçiler Rick Ross ve Flo Rida da maçı izleyenler arasındaydı.

heat-vs-pelicans-2.jpg

heat-vs-pelicans-3.jpg

heat-vs-pelicans-4.jpg

heat-vs-pelicans-5.jpg

heat-vs-pelicans-6.jpg

heat-vs-pelicans-7.jpg

heat-vs-pelicans-8.jpg

heat-vs-pelicans-12.jpg

heat-vs-pelicans-9.jpg

heat-vs-pelicans-10.jpg

heat-vs-pelicans-11.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.