Miami Heat Golden State Warriors’a Yine Diş Geçiremedi

Miami Heat Golden State Warriors’a Yine Diş Geçiremedi

NBA’de bu sezonun en iyi takımlarından, maçtan önce eşit galibiyet yüzdelerine sahip ve kuvvetli şampiyonluk adayları olan Golden State Warriors (48-25) ve Miami Heat’in (47-26) kapışmasından misafir takım Warriors galip çıktı: 118-104.

Mehmet Y. Ulutaş / Miami FTX Arena / Habername.com

Miami Heat maça Butler, Tucker, Adebayo, Robinson, Lowry; Golden State Warriors ise Wiggins, Kuminga, Looney, Moody, Poole ilk beşi ile başladı.

İlk çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Ama çeyreğin ortalarına doğru Miami Heat oyuna ağırlığını koydu ve isabetli üçlük ve hızlı hücumlarla farkı 11 sayıya kadar açtı. Lakin Warriors adına yakışır bir şekilde savaştı ve geri dönüş yaptı. İlk çeyrek 23-23 berabere bitti.

İkinci çeyrek de ilk çeyrekteki gibi dengeli başladı. Warriors ve Heat takımları sayı makinaları Curry ve Herro’nun yokluğunu fazlasıyla hissettiler bu karşılaşmada. Denk güçlerin mücadelesi şeklinde geçen ilk devre de berabere bitti: 50-50.

Üçüncü çeyrek Warriors’ın bariz üstünlüğü ile başladı ve farkı 19 sayıya kadar açtılar: 69-50. Öyleki Heat takımı ilk beş dakikada sayı dahi yapamadı. Ama ardından toparlandı, farkı 1 sayıya kadar indirdi ve sebepsiz yere Doğu Konferansı lideri olmadığını bir kez daha ispat etti. Seyir zevki ve heyecanı harikulade yüksek olan bu çeyreği Golden State Warriors 81-80 önde bitirdi.

Dördüncü çeyrek skor olarak yine dengeli ve fakat oldukça çekişmeli başladı. Ama ilerleyen dakikalarda Warriors’ın isabetli üçlüklerine ve sağlam defansına bir türlü çare bulamayan Heat 10 sayı geriye düştü. Golden State Warriors ikinci devrede üstün götürdüğü karşılaşmayı kazanmasını bildi: 118-104

Golden State Warriors’ta Andrew Wiggins 22 sayı/3 ribaunt/1 asist, Jordan Poole 30 sayı/4 ribaunt/9 asist, Jonathan Kuminga 22 sayı/5 ribaunt/1 asist, Moses Moody 0 sayı/0 ribaunt/1 asist, Kevon Looney 2 sayı/16 ribaunt/1 asist, Gary Payton II 11 sayı/5 ribaunt/1 asist, Damion Lee 22 sayı/6 ribaunt/3 asist, Nemanja Bjelica 9 sayı/6 ribaunt/5 asist, Chris Chiozza 0 sayı/0 ribaunt/1 asist ile oynadı.

Miami Heat’te Kyle Lowry 26 sayı/1 ribaunt/9 asist, Bam Adebayo 25 sayı/9 ribaunt/4 asist, Jimmy Butler 20 sayı/5 ribaunt/3 asist, Duncan Robinson 13 sayı/2 ribaunt/6 asist, Victor Oladipo 7 sayı/2 ribaunt/0 asist, P.J. Tucker 7 sayı/9 ribaunt/4 asist, Dewayne Dedmon 6 sayı/2 ribaunt/0 asist, Markieff Morris 0 sayı/1 ribaunt/0 asist, Max Strus 0 sayı/1 ribaunt/0 asist, Caleb Martin 0 sayı/2 ribaunt/0 asist ile oynadı.

Maça ait diğer notlar şöyle: Milli basketbolcumuz Ömer Faruk Yurtseven bu karşılaşmada forma giymedi. Golden State Warriors’un yıldız oyuncusu Steph Curry de bu karşılaşmada forma giymedi. Miami Heat bu mağlubiyete rağmen liderliğini korudu. Deplasmana gelmiş hatırı sayılır sayıda Golden State Warriors taraftarlarına maç boyunca destek verdiler.

miami-heat-vs-golden-state-warriors-2.jpg

miami-heat-vs-golden-state-warriors-3.jpg

miami-heat-vs-golden-state-warriors-4.jpg

miami-heat-vs-golden-state-warriors-5.jpg

miami-heat-vs-golden-state-warriors-6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.