Miami Heat Milwaukee Bucks’a Rövanşı da Vermedi

Miami Heat Milwaukee Bucks’a Rövanşı da Vermedi

Sadece iki gün sonra aynı salonda ikinci kez iki güçlü takımın çok önemli eksiklere rağmen ortaya koydukları müthiş mücadele görülmeye değerdi. Daha üstün oynayan Miami Heat maçı kazanmasını bildi. Miami Heat 111 - Milwaukee Bucks 95.

Mehmet Y. Ulutaş / Habername.com / Miami Arena

Milwaukee Bucks takımında 3 oyuncu (Antetokounmpo, Ibaka ve Middleton), Miami Heat takımında ise 6 oyuncu (Herro, Joviç, Lowry, Martin, Robinson ve Ömer Yurtseven) sakatlar listesindeydi.

İlk çeyrekte Miami Heat’in üstünlüğü göze çarptı. Vincent ve Strus öne çıktılar sayılarıyla. Heat 9 sayı farka ulaşınca Bucks mola almak zorunda kaldı. Mola sonrası Bucks geri gelmeye çalıştı ama çeyreği yine de Heat 28-20 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe iki takım da kötü başladı. Bir ara Miami Heat’in toplamda 8, Milwaukee Bucks’ın toplamda 3 top kaybı olmasına rağmen Heat’in hala 32-24 öndeydi. Bunun sebebi Bucks’ın birçok hücumdan eli boş dönmesiydi. İlk devreyi Miami Heat 53-45 önde geçti.

Üçüncü çeyreğe Bucks çok iyi başladı ve farkı 3 sayıya düşürünce Koç Spoelstra mola aldı. Molanın ardından Heat toparlandı. Hemen hiç top kaybı yapmadı ve üçüncü çeyreği de 77-71 önde kapattı.

Dördüncü çeyreğe Oladipo’nun arka arkaya basketleri açtı ve fark 16 sayıya kadar çıktı. Bu süreçte Adebayo’nun arka arkaya smaçları da Bucks’ın moralini bozmuş olmalı ki mola aldı Koç Mike Budenholzer. Ama Bucks takımı mola sonrasında da Heat’in hızını kesemedi. Oladipo-Adebayo işbirliği maçı Heat’in kazanmasına yetti. Miami Heat 111 - Milwaukee Bucks 95.

Maç sonunda yapılan basın toplantısında Koç Eric Spoelstra, ve oyuncular Gabe Vincent ve Bam Adebayo katıldı. Spoelstra oyuncusu Oladipo’yu övdü. Geçmişte NBA Allstar olan Victor’un kendini geliştirdiğini ve eski gücüne kavuşmak için daha çok çalıştığını ve karşılığını da aldığını söyledi. Gabe Vincent’in de harika oynadığını ekledi. Oyuncuların egolarını bir kenara koyarak kendilerine verilen rolleri kabul ettiklerini anlatan Spoelstra takımdan memnun olduğunu söyledi.

Maça ait diğer notlar şöyle:

• Gabe Vincent iki gün önceki maçta olduğu gibi bu maçın da yıldızıydı: 27 sayı, 3 ribaunt, 2 asist.

• 213cm, 127kg gibi devasa boyutlarda bir pivot olmasına rağmen Brook Lopez’in attığı üçlükler görülmeye değerdi. Toplam 5 üçlük denemesinden üçünü sayıya çevirdi.

• “Greek Freak” lakaplı Giannis Antetokounmpo’nun eksikliği Milwaukee Bucks takımının performansını düşürüyor. Giannis sadece Bucks’ın değil NBA’in de en iyi 5 oyuncusundan biri.

• Heat’in yıldızı Jimmy Butler çok zeki bir oyuncu. Boyalı alana penetre ederek sayı bulmayı veya faul almayı çok seviyor. Zaten basın toplantısında da bizlere bunu beyan etti.

• Maç öncesinde ve sırasında suikasta kurban gidenin Martin Luther King Jr.’ın doğum günü çeşitli aktivitelerle kutlandı.

heat-vs-bucks-12.jpg

heat-vs-bucks-13.jpg

heat-vs-bucks-14.jpg

heat-vs-bucks-15.jpg

heat-vs-bucks-16.jpg

heat-vs-bucks-17.jpg

heat-vs-bucks-17.jpg

heat-vs-bucks-18.jpg

heat-vs-bucks-19.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.