Miami Heat Misafiri Milwaukee Bucks’a Diş Geçiremedi!

Miami Heat Misafiri Milwaukee Bucks’a Diş Geçiremedi!

NBA Sezon-İçi Turnuvası Doğu Grup B maçında ciddi eksikleri olan Miami Heat evinde güçlü rakibi Milwaukee Bucks’a çok zorlu bir maç sonrasında yenildi. Miami Heat 124 - Milwaukee Bucks 131

Mehmet Y. Ulutaş / Habername.com / Miami

Maça Miami Heat hızlı başlasa da ilerleyen dakikalarda Milwaukee Bucks takımı geri geldi ve oyunda üstünlüğü ele aldı. İlk çeyrekte Lillard 8 sayı ve Adebayo 6 sayı ile öne çıkan isimler oldu. İlk çeyreği Bucks 31-22 önde kapattı.

İkinci çeyreğe Heat takımı hırslı başladı, aradaki sayı farkını kapattı ve öne geçti. Çok enteresan bir şekilde Bucks’ın 3 sayılık atışı dakikalar sonra yapılan incelemenin sonucu olarak topun oyun alanı çizgilerinin dışına çıktığı tespitiyle iptal edildi. Bu karar benim için ilk oldu. Bu çeyrekte Heat takımı çift sıkıştırma ile Antetokounmpo’yu tuttu ve çok sayı yapmasına mani oldu. İlk yarı Heat 62-59 önde bitirdi.

İkinci yarıya iki taraf da kontrollü başladı ve skor uzun süre dengede gitti. Giannis bu çeyrekte skorer kişiliğine geri dönerken Adebayo da ondan geri kalmadı. Heat üçüncü çeyreği de 97-93 önde geçmesini bildi.

Son çeyrek müthiş bir çekişmeye sahne oldu. Maç boyunca pek açılmayan sayı farkı bunda çok etkin oldu. Lillard, Jaquez ve Martin takımları adına bu çeyreğin yıldızları oldu attıkları basketlerle ve yaptıkları defansif müdahalelerle. Maçı sonlarına ise Bucks’ın Lillard, Giannis ve Lopez gibi tecrübeli isimleri damga vurdu. Miami’nin Koçu Spoelstra hakemin bir kararına sinirlenerek takımı aleyhine teknik faula sebep oldu. Maçı Milwaukee Bucks 131-124 kazandı.

Milwaukee Bucks’ta Giannis Antetokounmpo 33 sayı/10 ribaunt/5 asist, Damian Lillard 32 sayı/4 ribaunt/9 asist, Khris Middleton 17 sayı/8 ribaunt/2 asist, Malik Beasley 16 sayı/10 ribaunt/1 asist ile oynayarak galibiyette aslan payını aldılar.

Miami Heat takımında ise Bam Adebayo 31 sayı, 10 ribaunt ve 5 asist, Josh Richardson 20 sayı, 3 ribaunt ve 7 asist, Kyle Lowry ise 21 sayı/4 ribaunt/6 asist ile oynasa da galibiyet gelmedi. Yıldız oyuncular Jimmy Butler ve Tyler Herro bu maçta sakatlığı nedeniyle forma giymedi.

Koç Spoelstra maç sonunda yaptığı açıklamalarda hem iyi hücum hem de iyi defans yapmalarına rağmen Lillard’ın son çeyrekteki performansının sonucu etkilediğini söyledi. Bam Adebayo’nun iddialı bir oyun ortaya koyduğunu ve Antetokounmpo ile iki gladyatör gibi savaştığını söyledi. Jaime’nin günden güne daha iyi oynadığını ve beklentilere karşılık verdiğini belirtti. Üst üste üçüncü maçımızı kaybetsek de giderek daha iyi oynadığımızı düşünüyorum ama kaybetmeyi bir alışkanlık haline de getiremeyiz dedi.

img-2855.jpeg

img-2853.jpeg

img-2857.jpeg

img-2869.jpeg

img-2880.jpeg

img-2882-001.jpeg

img-2883-001.jpeg
img-2885.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum