Miami Heat Misafiri Oklahoma City Thunder’ı Eli Boş Yolladı

Miami Heat Misafiri Oklahoma City Thunder’ı Eli Boş Yolladı

Playoff’lara katılmak için mücadele veren iki takımdan Miami Heat evinde rakibi Oklahoma City Thunder takımını pratikte sadece 7 oyuncu rotasyonuna rağmen mağlup etmeyi başardı. Heat 112 - OKC Thunder 111.

Mehmet Y. Ulutaş / Habername.com / Miami FTX Arena

Miami Heat takımı maça Adebayo ve Herro gibi aslarının çoğundan yoksun olarak başladı. Nitekim Heat’in maç kadrosunda sadece 8 oyuncu vardı. Eğer 5 dakika oynadıktan sonra sportmenliğe aykırı hareketinden dolayı atılan Dedmon’u saymazsak Miami Heat maçı 7 oyuncu rotasyonu ile tamamladı.

İlk çeyrekte Heat takımının üstünlüğü göze çarptı. Heat takımının yıldızı Jimmy Butler sahadaydı ve Max Strus ile birlikte skor görevini üstlenmişti. Heat ilk çeyreği 31-26 önde bitirdi.

İkinci çeyrekte oyun aynı tempoda devam ederken çok enteresan bir olay yaşandı. Heat hücum ederken sahanın ortasına siyah bir cismin atıldığı görüldü. Tam anlamaya çalışıyordum ki Dewayne Dedmon’un müsabakadan atıldığı anonsu yapıldı. Devre arasında öğrendiğime göre Koç Spoelstra ile tartışmış. Araya Haslem girmiş. Koç ona “içeri git veya otur” gibi bir şey deyince Dedmon da sinirlenip omuzunu tedavi için kullandığı aleti sahaya atmış. Ben bu siyah cismin atıldığını gördüm. Bu çeyrekte Butler’ın iki mükemmel top çalma başarısını seyrettik. İlk yarıyı Heat 63-56 önde kapadı.

Üçüncü çeyrek OKC Thunder’ın atak oyunuyla başladı. Arayı kapattılar ve hatta öne geçtiler bir ara. Thunder takımında Gilgeous-Alexander takımını hem çok iyi yönetiyor hem de skor yükünü kaldırıyor. Oyun tarzı olarak Butler’a çok benziyor. Saç stilleri de benzer. Bu çeyreği de Heat 89-88 önde kapadı.

Dördüncü çeyrekte Heat takımı 7 oyunculuk rotasyonun verdiği yorgunlukla oyundan düşer gibi oldu. Nitekim 11 oyuncu rotasyonu ile oynayan OKC Thunder bu fırsatı tepmedi ve 94-89 öne geçti. Ama sonrasında Miami Heat geri döndü. Arka arkaya kaçırdığı çok basit basketler neredeyse maçı kaybetmesine sebep olacaktı ki imdada Oladipo ve Butler yetişti. Özellikle son 51 saniyede yaşananlar görülmeye değerdi. Miami Heat 112 - OKC Thunder 111.

Maça ait diğer notlar şöyle:

  • Jimmy Butler 35 sayı, 7 ribaunt, 4 asist ve 4 top çalma ile maçın tartışmasız yıldızıydı. Seyirci ona MVP tezahüratı yaptı.
  • Miami Heat üst üste 40 serbest atışı da sayıya çevirerek takım rekoru kırdı.
  • Milli basketbolcumuz Ömer Faruk Yurtseven de sakat olmasına rağmen arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

heat-vs-okc-2.jpg

heat-vs-okc-3.jpg

heat-vs-okc-4.jpg

heat-vs-okc-5.jpg

heat-vs-okc-6.jpg

heat-vs-okc-7.jpg

heat-vs-okc-8.jpg

heat-vs-okc-9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.