Miami Heat Misafiri Oklahoma Thunder’a Acımadı

Miami Heat Misafiri Oklahoma Thunder’a Acımadı

NBA Doğu Konferansı’nın lideri Miami Heat (47-24) misafir ettiği Batı Konferansı ondördüncüsü Oklahoma Thunder’ı (20-50) seyir zevki yüksek geçen müsabakada 120-108 mağlup etti.

Mehmet Y. Ulutaş / Miami FTX Arena / Habername.com

Miami Heat maça Vincent, Tucker, Adebayo, Robinson, Lowry; Oklahoma Thunder ise Pokusevski, Bazley, Sarr, Gilgeous-Alexander, Wiggins ilk beşi ile başladı.

İlk çeyrek Miami Heat’in hızlı oyunu ile başladı. Heat 11-2 öne geçince Thunder mola almak zorunda kaldı. Mola sonrası Oklahoma Thunder toparlandı ve maçı dört dakika içerisinde 15-14’e getirdi. Bu sefer de Miami Heat mola aldı. Çekişmeli geçen ilk çeyreği Miami Heat 27-26 önde kapadı.

İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başladı ve skor dengesi ilk altı dakikada pek bozulmadı. Bu süreçte Strus’un 24 saniyelik hücum süresinin dolmasına saliseler kala neredeyse orta sahadan attığı üçlük görmeye değerdi. Ama ardından “gaza basan” Miami Heat farkı açmaya başladı ve ilk devreyi 69-54 önde bitirdi.

Üçüncü çeyreğe rakibine iyi defans yapıp hızlı hücuma çıkarak kolay sayılar bulan Miami Heat aradaki farkı 29 sayıya kadar çıkardı. İki tarafın da bol miktarda üçlük denediği bu çeyrekte aradaki farkın kapanmasına müsaade etmeyen Miami Heat 103-79 önde kapattı.

Dördüncü çeyreğe aslarını dinlendirerek başlayan Miami Heat iyi oyununa devam etti. Oklahoma Thunder ise beklenen geri dönüşü yapmaktan uzak bir görüntü çizdi. Miami Heat takımında oynayan milli basketbolcumuz Ömer Faruk Yurtseven bu çeyrekte süre aldı ve ribauntlarıyla katkı yaptı. Miami Heat karşılaşmayı 120-108 kazandı.

Miami Heat’te Tyler Herro 26 sayı/7 ribaunt/4 asist, Bam Adebayo 19 sayı/9 ribaunt/3 asist, Duncan Robinson 19 sayı/1 ribaunt/1 asist, Kyle Lowry 16 sayı/4 ribaunt/4 asist, Markieff Morris 13 sayı/3 ribaunt/2 asist, Max Strus 12 sayı/4 ribaunt/2 asist, Caleb Martin 11 sayı/3 ribaunt/2 asist, Gabe Vincent 2 sayı/2 ribaunt/4 asist, P.J. Tucker 0 sayı/6 ribaunt/2 asist, Ömer Faruk Yurtseven 0 sayı/4 ribaunt/0 asist ile oynadı.

Oklahoma Thunder’ta Shai Gilgeous-Alexander 26 sayı/7 ribaunt/4 asist, Tre Mann 25 sayı/8 ribaunt/0 asist, Aaron Wiggins 17 sayı/1 ribaunt/1 asist, Darius Bazley 15 sayı/1 ribaunt/0 asist, Aleksej Pokusevski 10 sayı/15 ribaunt/5 asist, Lindy Waters III 5 sayı/1 ribaunt/1 asist, Theo Maledon 4 sayı/4 ribaunt/2 asist, Vit Krejci 3 sayı/5 ribaunt/2 asist, Isaiah Roby 3 sayı/2 ribaunt/4 asist, Olivier Sarr 0 sayı/3 ribaunt/0 asist ile oynadı.

Maça ait diğer notlar şöyle: Miami Heat taraftarının sevgilisi Tyler Herro attığı sayılar ve çalışkanlığıyla bu maçın tartışmasız yıldızıydı. Miami Heat bu galibiyetle liderliğini korudu. İki NBA şampiyonluğu olan ve geçen sene “hall of fame” oyuncular arasına alınan Miami Heat’in eski yıldızı Chris Bosh maçın devre arasında duygularını seyircilerle paylaştı.

miami-heat-oklahoma-thunder-2.jpg

miami-heat-oklahoma-thunder-3.jpg

miami-heat-oklahoma-thunder-4.jpg

miami-heat-oklahoma-thunder-5.jpg

miami-heat-oklahoma-thunder-6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.