Miami Heat Misafiri San Antonio Spurs’ü Evine Eli Boş Gönderdi

Miami Heat Misafiri San Antonio Spurs’ü Evine Eli Boş Gönderdi

NBA Doğu Konferansı’nın lideri Miami Heat (40-21) misafir ettiği Batı Konferansı onbirincisi San Antonio Spurs’ü (24-37) çok çekişmeli geçen müsabakada 133-129 mağlup etti.

Mehmet Y. Ulutaş / Miami FTX Arena / Habername.com

Miami Heat maça Butler, Tucker, Adebayo, Robinson, Lowry; San Antonio Spurs ise McDermott, Bates-Diop, Collins, Vassel, Jones ilk beşi ile başladı.

Maça San Antonio Spurs hızlı başladı ve 6-0 öne geçti. Miami Heat ise silik bir görüntü çiziyordu. Nitekim ilk 4 dakikanın sonunda 16-5 geriye düşünce Koç Spoelstra mola almak zorunda kaldı. Mola sonrası oyun biraz dengelense de fark pek kapanmadı ve San Antonio Spurs ilk çeyreği 40-28 önde kapadı. İlk çeyrekte takım oyunu oynayan San Antonio Spurs maçı domine ederken Miami Heat defansı etkisiz kaldı.

İkinci çeyreğe fırtına gibi başlayan Miami Heat aradaki farkı 5 sayıya kadar düşürdü. Ama Spurs hızlı hücum ve isabetli üçlük sayılarla farkı yeniden açtı. Miami bu çeyrekte farkı kapatmak için çok çalışsa da Spurs uzun süre müsaade etmedi. Bu süreçte yıldız pivot Bam Adebayo etkisizdi. Ama devrenin son birkaç dakikasında Miami Heat geri döndü. Morallenen ve arka arkaya basketler bulan Miami Heat devrenin bitmesine 38 saniye kala maçta ilk defa öne geçti ve ilk devreyi 61-58 önde bitirdi. NBA All-Star Jimmy Butler attığı 18 sayı ve etkin oyunuyla ilk yarının yıldızıydı.

Üçüncü çeyreğe Miami Heat coşkulu bir oyun ile başladı ve farkı 10 sayıya kadar açtı. Ama Spurs’ün maçı bırakmaya niyeti yoktu ve farkı kapattılar. Bu çeyrekte Devin Vassel takımı Spurs ve Adebayo da takımı Miami Heat adına başarılı bir oyun ortaya koydu. Çok çekişmeli ve nefes nefese geçen üçüncü çeyreği Miami Heat Adebayo’nun son saniye basketiyle 99-97 önde kapattı.

Dördüncü çeyreğe Bam Adebayo damgasını vurdu. İlk yarıdaki etkisiz oyununu affettirircesine hem müdafaada kaptığı toplarla hem de hücumda yaptığı sayılarla takımını sırtladı. Heat farkı 17 sayıya kadar çıkardı. Lakin Spurs takımı çetin cevizdi, maçı asla bırakmadı ve farkı 4 sayıya kadar indi. Maçın son 8 saniyesi heyecan fırtınasına sahne oldu. Kazanmak adına Miami Heat 2, San Antonio Spurs 1 mola aldı. Ama bu sezon galibiyeti alışkanlık haline getirmiş olan Miami Heat bu maçtan da galip ayrılmasını bildi: 133-129.

Miami Heat’te Bam Adebayo 36 sayı/7 ribaunt/4 asist, Jimmy Butler 27 sayı/3 ribaunt/3 asist, Tyler Herro 27 sayı/2 ribaunt/3 asist, Kyle Lowry 13 sayı/3 ribaunt/10 asist, Gabe Vincent 12 sayı/2 ribaunt/3 asist, Dewayne Dedmon 10 sayı/7 ribaunt/0 asist, Duncan Robinson 6 sayı/0 ribaunt/0 asist, P.J. Tucker 2 sayı/1 ribaunt/1 asist, Caleb Martin 0 sayı/7 ribaunt/1 asist ile oynadı.

Miami Heat takımında oynayan milli basketbolcumuz Ömer Faruk Yurtseven bu karşılaşmada süre almadı.

San Antonio Spurs’te Devin Vassel 22 sayı/5 ribaunt/4 asist, Keita Bates-Diop 22 sayı/11 ribaunt/3 asist, Lonnie Walker IV 22 sayı/3 ribaunt/0 asist, Tre Jones 19 sayı/6 ribaunt/11 asist, Jock Landale 14 sayı/3 ribaunt/2 asist, Josh Richardson 10 sayı/4 ribaunt/4 asist, Zach Collins 5 sayı/7 ribaunt/2 asist, Doug McDermott 4 sayı/1 ribaunt/2 asist ile oynadı.

Maça ait diğer notlar şöyle: Miami Heat bu galibiyetle liderliğini korudu. Koç Erik Spoelstra üçüncü çeyrekte teknik faül aldı.

miami-heat-vs-san-antonio-spurs-2.jpg

miami-heat-vs-san-antonio-spurs-3.jpg

miami-heat-vs-san-antonio-spurs-4.jpg

miami-heat-vs-san-antonio-spurs-5.jpg

miami-heat-vs-san-antonio-spurs-6.jpg

miami-heat-ftx-arena.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.