Miami Heat NBA’in Güçlü Takımı Milwaukee Bucks’a Boyun Eğmedi

Miami Heat NBA’in Güçlü Takımı Milwaukee Bucks’a Boyun Eğmedi

İki takımın da çok önemli eksiklerine rağmen müthiş bir mücadele ortaya koyduğu maçı Miami Heat kazanmasını bildi. Miami Heat 108 - Milwaukee Bucks 102.

Mehmet Y. Ulutaş / Habername.com / Miami Arena

İki takımın da çok önemli eksikleri vardı. Milwaukee Bucks takımında toplam 5 oyuncu (Antetokounmpo, Allen, Ibaka, Ingles ve Middleton), Miami Heat takımında ise toplam 7 oyuncu (Dedmon, Herro, Joviç, Lowry, Martin, Robinson ve Ömer Yurtseven) sakatlar listesindeydi. İşbu yüzden Bucks maça 11 oyunculu, Heat ise sadece 9 oyunculu kadrosuyla çıktı ve Haslem süre almadığı için karşılaşmayı 8 oyuncu rotasyonu ile bitirdi.

İlk çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Heat adına Adebayo, Bucks adına da Connaughton öne çıktılar. Ama iki takım da hücumlarından çoğu kez eli boş döndü. Üçlükleri potaya bile değmeyen, defalarca top kaptıran Miami Heat skorda oldukça güdük kaldı. Neticede Milwaukee Bucks ilk çeyreği 23-14 önde bitirdi.

Miami Heat ikinci çeyreğe de kötü başladı. Üst üste kaçan üçlükler, gereksiz top kayıpları derken Heat 15 sayı geriye düştü: 32-17. Koç Spoelstra mola almak zorunda kaldı. Mola sonrası Heat kendine geldi ve aradaki farkı kapatmaya başladı. Gabe Vincent bu çeyreğe sayılarıyla damga vurdu. Oyun kurucu Jevon Carter da Bucks’ın yıldızıydı bu çeyrekte. Özellikle son dakikaları nefes nefese geçen ilk yarı 45-45 berabere bitti.

İlk yarıda toplamda 27 gibi oldukça fazla sayıda üçlük deneyen Bucks takımı bunlardan sadece 10 tanesini sayıya çevirebildi. Miami Heat ise 17 üçlük denerken bunlardan sadece 4’ünü sayıya çevirebildi.

Üçüncü çeyrek çekişmeli ve başabaş bir oyunla başladı. Heat takımında Vincent ve Bucks’ta Carter öne çıktı. Üçüncü çeyreği biraz daha üstün oynayan taraf olan Heat 78-73 önde kapadı.

Son çeyreğe zıpkın gibi giren Miami Heat aradaki farkı 12 sayıya kadar çıkardı. Oladipo bu çeyrekte müthiş oynadı. Jrue Holiday ise Bucks’ı oyunda tuttu. Ama Heat üstün oyununu sürdürerek farkın kapanmasına mani oldu. Miami Heat 108 - Milwaukee Bucks 102.

Maç sonunda yapılan basın toplantısında Koç Spoelstra’ya üst üste ikinci kez 8-oyuncu rotasyonu ile oynadıklarını ve bunu çalışıp çalışmadıklarını sordum. O da gülerek “hayır” dedi, oyuncuların bu durumu çok sevdiklerini, ve koç olarak 8-oyuncu rotasyonunu yönetmenin 15-oyuncu rotasyonu yönetmeye göre daha kolay olduğunu anlattı. Ingilizce bilen okuyucular için sorduğum soru ve onu güldürdüğüm anlar aşağıdaki linkte 4. dakikadan itibaren kayıtlı.

https://heat.zoom.us/rec/play/24khNJ4UNe9e4eLzEQ6hTltGqv5o_N8SmKrq3n8rD-7_arNtjVcAHNqz3jkgfSXR-hC7je5FA93zv1Fp.S19XQPKV-3FxudEE

Maça ait diğer notlar şöyle:

  • Maçın yıldızı 28 sayı, 3 ribaunt ve 6 asist ile Heat takımının gardı Gabe Vincent oldu.
  • Heat’in pivotu Bam Adebayo da 24 sayı, 12 ribaunt ve 1 asistlik performans ile uzun zamandır en iyi maçını oynadı.
  • Bucks’ta oyun kurucu Jrue Holiday’in 24 sayı, 6 ribaunt ve 6 asisti takımını galibiyete taşımaya yetmedi.
  • Bucks takımının tecrübeli pivotu Brook Lopez enteresan bir oyuncu. Gördüğüm en iri yarı pivotlardan biri olmasına rağmen hareketli ve isabetli üçlükleri var.
  • Heat takımı üst üste ikinci kez 8 oyuncu rotasyonu ile maç kazandı.
  • Müsait oyuncu sayısı az olunca sağlıklı basketbolcular normal oynadıkları sürenin çok üzerine çıkmak zorunda kalıyorlar. Her ne kadar her oyuncu daha çok oynamak istese de normalden fazla oynamak olumsuz olabiliyor özellikle yaşlı oyuncular için.

heat-vs-bucks-2.jpg

heat-vs-bucks-3.jpg

heat-vs-bucks-4.jpg

heat-vs-bucks-5.jpg

heat-vs-bucks-6.jpg

heat-vs-bucks-7.jpg

heat-vs-bucks-8.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.