Miami Heat New York Knicks’e Merhamet Göstermedi

Miami Heat New York Knicks’e Merhamet Göstermedi

NBA Doğu Konferansı Play-Off maçında Miami Heat takımı evinde New York Knicks’i hırslı ve üstün bir oyunla yendi ve seride 2-1 öne geçti. Miami Heat 105 - New York Knicks 86.

Mehmet Y. Ulutaş / Habername.com / Kaseya Center

İlk çeyreğe Miami Heat müthiş hırslı ve iyi başladı. NY Knicks koçu iki kere mola almasına rağmen gidişatı değiştiremedi ve fark bir ara 11 sayıya kadar çıktı. Max Strus ve Jimmy Butler göze batan isimlerdi. NY Knicks ilk çeyrekte başarı şutlarda sadece %33’de kalırken Miami Heat takımı %54’ü buldu. İlk çeyreği Miami Heat 29-21 önde kapattı.

İkinci çeyreğe de Miami Heat hızlı başladı. İkinci çeyrek başlayalı iki buçuk dakika olmasına rağmen fark 18 sayıya dek çıkınca NY Knicks koçu Tom Thibadeau yine mola almak zorunda kaldı. Molada biri hariç tüm as oyuncularını değiştirdi. Knicks bu çeyrekte de gereksiz top kayıpları yaptı. İlk yarıyı Miami Heat 58-45 önde bitirdi.

Üçüncü çeyreğe de Miami Heat üstünlüğü ile başladı ve fark 20 sayıya dek açıldı. Butler, Strus ve Adebayo çok iyi oynadılar. Son saniyelerde Cody Zeller ile Julius Randle pota altı mücadesi sonrası birbirlerine girdiler ve teknik faul aldılar. Üçüncü çeyreği de Miami Heat 87-70 önde bitirdi.

Dördüncü çeyrekte de Miami Heat hakimiyeti vardı. Fark 22 sayıya kadar çıktı. Heat hem hücumda hem de defansta oldukça iyiydi. Knicks ise sayı üretmekte ve Heat’i durdurmakta sıkıntı çekti. Ama son 5 dakikada atağa geçen New York takımı farkı 13 sayıya dek düşürünce Heat koçu Eric Spoelstra mola aldı. Mola sonrası Miami Heat kendine geldi ve maçı da 105-86.

Maça ait diğer notlarım ve yorumlarım şöyle:

  • Miami Heat takımı serinin ikinci maçındaki yenilginin rövanşını almak, New York Knicks ise kazanarak seride avantajlı hale geçmek istiyordu. Nitekim Miami Heat maç başlar başlamaz kazanmayı çok istediğini belli etti.
  • New York Knicks takımı maç boyunca ritm yakalayamadı. Miami Heat ise normal sezon içindeki istikrarsız görüntüsünün tam aksine kazanmaya odaklanmış şekilde ilerliyor play-off’larda.
  • Miami Heat takımının ve maçın yıldızı 28 sayı, 4 ribaunt ve 3 asist ile Jimmy Butler oldu. 19 sayı atan Max Strus, 12 ribaunt alan Bam Adebayo galibiyeti getiren diğer isimler oldu.
  • New York Knicks takımında sahanın en iyisi 20 sayı, 6 ribaunt ve 6 asist ile Jalen Brunson oldu.
  • Milli basketbolcumuz Ömer Faruk Yurtseven maçta son 54 saniye forma giydi ve 1 ribaunt aldı.
  • DJ Khaled de maçı seyredenler arasındaydı.

img-7341.jpeg

70510061091-4c1ed24d-e0c5-4e1c-9f37-23707aa608a7.jpeg

img-7343.jpeg

img-7346.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.