Miami Heat - Philadelphia 76ers NBA Playoff Serisi Yine Nefes Kesti

Miami Heat - Philadelphia 76ers NBA Playoff Serisi Yine Nefes Kesti

NBA Play-off’larının Doğu Konferansı Yarı Finallerinde Philadelphia 76ers’ı (4) Miami Heat’i (1) kendi sahasında 116-108 yenerek seriyi 2-2 yaptı.

Mehmet Y. Ulutaş / Miami / Habername.com

Maça üstün başlayan taraf mutlak kazanma parolasıyla oynayan ev sahibi Philadelphia 76ers oldu. Yüzündeki sakatlık yüzünden ilk iki maçı kaçıran Joel Embiid ilk çeyreğe attığı 15 sayı ile damgasını vurdu. Embiid’i canlı olarak çok yakından seyretmiş birisi olarak bu üstün performansı bana hiç sürpriz olmadı. MVP seçilirse de adil olacağı kanaatindeyim çünkü çok özel bir oyuncu.

İkinci çeyreğe ise Miami Heat daha üstün başladı. Özellikle Herro ve Adebayo iyiydiler. Ama sonraki dakikalarda Green ve Harden ikilisi 76ers takımları 76ers’ı 10 sayı farkla öne geçirdi. Heat koçu Eric Spoelstra’nın momentumu değiştirmek adına aldığı molalar da etkili olmadı. Özellikle son dakikalarda oldukça hırslı ve etkin oynayan Philadelphia ilk yarıyı 64-56 önde bitirdi.

Üçüncü çeyreğe yine 76ers hızlı başladı ve farkı daha da açtı. Ama sahada buna itiraz eden bir Heat oyuncusu vardı: Jimmy Butler. Attığı sayılarla Miami’yi oyunda tuttu. Ama Heat’in yaptığı basit hatalar, sonuçlandıramadığı hücumlar, potaya girmeyen üçlükler geri düşmesine sebep oldu. Nitekim 76ers üçüncü çeyreği de önde kapadı: 89-85

Son çeyrekte heyecan devam etti. 76ers yine etkili ve skorer oyununa devam etti ve farkı 14 sayıya kadar açtı. Miami Heat geri gelmeye çalışsa da başarılı olamadı. Maçı Philadelphia 76ers 116-108 kazandı.

Maça ait diğer notlar şöyle:

  • Embiid 24 sayı/11 ribaunt ile double-double yaptı. Harden ise 31 sayı/7 ribaunt kaydetti.
  • Jimmy Butler’ın neredeyse tek başına savaşması ve 40 sayı kaydetmesi galibiyete yetmedi.
  • Maçın skorunu üçlükler belirledi denebilir. Nitekim Miami Heat %20 isabet, Philadelphia 76ers ise %48 isabet ile oynadı.
  • Koç Spoelstra Miami Heat takımında Duncan Robinson’ı rotasyon harici tuttu. Sezon başında çok iyi şartlarla mukavele yapan ve fakat sezon boyunca istikrarsız maçlar çıkaran Robinson’a fazla güvenmediği düşünülüyor.
  • Koç Spoelstra Adebayo sahada yokken Butler’ı pivot pozisyonunda oynattı. Bu süreçte Butler-Embiid eşleşmesi çok enteresandı. Butler ciddi boy farkına rağmen Embiid’e üstün geldi bir çok seferinde.
  • Müsabakada iki milli oyuncumuz Ömer Faruk Yurtseven (Miami Heat) ve Furkan Korkmaz (Philadelphia 76ers) yine birbirlerine rakip oldular. Soğuk algınlığı geçiren Dedmon’un yokluğunda oynaması beklenen milli oyuncumuz Ömer Faruk süre alamadı. Furkan Korkmaz da aynı Ömer Faruk gibi süre alamadı koçu Doc Rivers’tan.

Miami Heat - Philadelphia 76ers Doğu Konferansı Yarı Finalleri serisinin beşinci karşılaşması TSİ 10 Mayıs Çarşamba sabahı 2:30’da Miami’de oynanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.