Miami Heat Sacramento Kings Karşısında Zorlanmadan Kazandı

Miami Heat Sacramento Kings Karşısında Zorlanmadan Kazandı

NBA’de Doğu Konferansı’nın en iyi takımlarından ve şampiyonluk adayı olan Miami Heat’in (48-28) ile Batı Konferansı’nın en başarısız takımlarından biri olan Sacramento Kings (27-49) ile kapışmasını evsahibi Miami Heat kazandı: 123-100

Mehmet Y. Ulutaş / Miami FTX Arena / Habername.com

Miami Heat maça Butler, Tucker, Adebayo, Strus, Lowry; Sacramento Kings ise Barnes, Lyles, Jones, Holiday, Mitchell ilk beşi ile başladı.

İlk çeyreğe Miami Heat tutuk başlarken Sacramento Kings oldukça etkili başladı ve öne geçti. İlerleyen dakikalarda Miami Heat oyuna ağırlığını koydu ve Adebayo’nun etkili oyunuyla farkı 12 sayıya kadar açtı. Nitekim ilk çeyreği Heat takımı 31-19 önde kapattı.

İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Sacramento Kings’in farkı kapatma çabaları vardı ama Miami Heat’in özellikle yıldız oyuncusu Jimmy Butler’ın sayıları ile buna mani oldu. Heat farkı açmaya bu çeyrekte de devam etti ve devreyi 57-41 önde bitirdi.

Üçüncü çeyrekte de değişen bir şey yoktu. Heat takımı işi şansa bırakmak istemiyordu ve coşkulu oyununu devam ettirdi. Fark bir ara 26 sayıya ulaştı. Üstün oyununun semeresini alan Miami Heat üçüncü çeyreği 93-68 önde kapattı.

Dördüncü çeyreğe Miami Heat ilk beşten sadece sayı makinası Butler’ı tutarak başladı. Sacramento Kings ise aradaki farkı kapatabilmek için uğraş verdi. Ama iki yıldız Bam ve Jimmy yeteneklerini konuşturarak Kings’e fırsat vermediler ve maçı Miami Heat farklı kazandı: 123-100

Miami Heat’te Jimmy Butler 27 sayı/5 ribaunt/8 asist, Bam Adebayo 22 sayı/15 ribaunt/1 asist, Duncan Robinson 15 sayı/2 ribaunt/1 asist, Kyle Lowry 9 sayı/5 ribaunt/6 asist, Max Strus 8 sayı/3 ribaunt/2 asist, P.J. Tucker 7 sayı/4 ribaunt/4 asist, Dewayne Dedmon 6 sayı/4 ribaunt/1 asist, Gabe Vincent 5 sayı/0 ribaunt/2 asist, Udonis Haslem 2 sayı/1 ribaunt/0 asist, Ömer Faruk Yurtseven 2 sayı/2 ribaunt/0 asist, Haywood Highsmith 0 sayı/1 ribaunt/0 asist ile oynadı.

Sacramento Kings’te Harrison Barnes 17 sayı/2 ribaunt/3 asist, Trey Lyles 11 sayı/6 ribaunt/2 asist, Damian Jones 15 sayı/6 ribaunt/1 asist, Justin Holiday 6 sayı/2 ribaunt/0 asist, Davion Mitchell 21 sayı/2 ribaunt/9 asist, Donte DiVincenzo 12 sayı/3 ribaunt/5 asist, Jeremy Lamb 6 sayı/1 ribaunt/0 asist, Neemias Queta 3 sayı/1 ribaunt/0 asist, Chemizie Metu 9 sayı/9 ribaunt/1 asist ile oynadı.

Maça ait diğer notlar şöyle: Milli basketbolcumuz Ömer Faruk Yurtseven dördüncü çeyrekte iki buçuk dakika süre aldı. Miami Heat takımının emektarı ve taraftarın sevgilisi veteran basketçi Udonis Haslem uzun bir aradan sonra süre aldı. Miami Heat üst üste dört mağlubiyetten sonra aldığı bu farklı galibiyetle moral buldu ve tekrar Doğu Konferansı liderliğine oturdu.

miami-heat-vs-sacramento-kings-2.jpg

miami-heat-vs-sacramento-kings-3.jpg

miami-heat-vs-sacramento-kings-4.jpg

miami-heat-vs-sacramento-kings-5.jpg

miami-heat-vs-sacramento-kings-6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.