Miami Heat’in İki Maç Sonra Yüzü Gülerken Ömer Yurtseven Yeni Bir Rekora İmza Attı

Miami Heat’in İki Maç Sonra Yüzü Gülerken Ömer Yurtseven Yeni Bir Rekora İmza Attı

Dün gece NBA’de oynanan maçta Miami Heat (24-15) takımı iki maç üst üste yenilgiden sonra Portland Trail Blazers (14-23) takımını deplasmanda 115-109 yendi. Miami Heat ilk yarıyı da 58-47 önde bitirmişti.

Mehmet Y. Ulutaş / Miami / Habername.com

Miami Heat müsabakaya sakat oldukları için yıldız oyuncuları Jimmy Butler ve Bam Adebayo’dan yoksun olarak sahaya çıktı. Kyle Lowry ilk yarının sonlarına doğru tartışmalı bir hakem kararıyla ikinci teknik faulünü alarak oyundan ihraç edildi. Lowry’nin yokluğunda oyun kurucu rolünü Tyler Herro üstlendi. Her ne kadar ikinci yarıda zorlansa da Miami Heat’ın aldığı bu galibiyet takıma ve taraftarlara güven aşılamış oldu.

Maça yine ilk beşte başlayan “Türk Nowitzki” lakaplı ribaunt canavarı oyuncumuz Ömer Faruk Yurtseven üst üste 10 karşılaşmada çift haneli sayıda ribaunt sayısına ulaşarak yeni bir Miami Heat rekoru kırdı. Miami Heat takımında daha önce sadece Hassan Whiteside üst üste 9 maçta çift haneli ribaunt almıştı. NBA tarihinde çaylak oyuncu kategorisinde Ömer Faruk’tan daha çok üst üste maçta ribaunt toplayan sadece iki oyuncu var ve rekor 13 maç.

Ömer Faruk Yurtseven bu maçta bir ilke imza attı. NBA’deki ilk 3’lük sayısını atan Ömer toplamda 32 dakika sahada kalırken 14 sayı/16 ribaunt/4 asist/1 blok ile oynadı.

Miami Heat’te Max Strus 25 sayı/6 ribaunt/5 asist, Tyler Herro 16 sayı/5 ribaunt/3 asist, P.J. Tucker 14 sayı/10 ribaunt/6 asist, Caleb Martin 11 sayı/3 ribaunt/1 asist ve Kyle Lowry 7 sayı/2 ribaunt/9 asist ile oynadı.

Bu sene bir türlü istikrarlı sonuçlar alamayan Portland Trail Blazers’ta Anfernee Simons 28 sayı/1 ribaunt/7 asist, Norman Powell 26 sayı/3 ribaunt/1 asist, Boşnak pivot Jusuf Nurkiç 14 sayı/14 ribaunt/1 asist ve Larry Nance Jr 9 sayı/2 ribaunt/2 asist ile oynadı.

Maçın bitmesine 59 saniye kala Nurkiç ile Herro’nun birbirine girmesi sonrası hakem NBA’in “hostile act (düşmanca hareket)” kuralını işleterek ikisini de oyundan ihraç etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.