Miami Heat’in Yeni Sezon Kadrosu Belli Oldu

Miami Heat’in Yeni Sezon Kadrosu Belli Oldu

Bu sene kuruluşunun 75. Yılını kutlayacak olan NBA Profesyonel Basketbol Ligi’nin gözde takımlarından Miami Heat’in 14 kişilik yeni sezon kadrosu belli oldu. Türk basketbolcu Ömer Yurtseven de bu kadroda yerini aldı.

Mehmet Yaşar Ulutaş Miami/Habername.com

2021/22 sezonu Miami Heat kadrosu şu oyunculardan oluşuyor:

2 Gabe Vincent, Gard

4 Victor Oladipo, Gard

7 Kyle Lowry, Gard

8 Markieff Morris, Forvet

11 KZ Okpala, Forvet-Gard

13 Bam Adebayo, Pivot-Forvet

14 Tyler Herro, Gard

17 P.J. Tucker, Forvet

21 Dewayne Dedmon, Pivot

22 Jimmy Butler, Forvet

31 Max Strus, Gard-Forvet

40 Udonis Haslem, Forvet

55 Duncan Robinson, Forvet

77 Ömer Yurtseven, Pivot

NBA Ligi kuralları gereği bir takım en fazla 15 oyuncu ile “standard” mukavele yapabiliyor. Miami Heat yönetimi eğer istese bir oyuncu daha alabilirdi. Fakat o zaman toplam maaş yükü belli bir rakamı geçeceğinden “lüks” vergisine tabi olacakları için bundan vazgeçti.

Miami Heat Marcus Garrett (gard) ve Caleb Martin (forvet) ile de iki-yönlü mukavele yaptı. 2017’den beri geçerli olan iki-yönlü kontrat NBA draft’ta seçilemeyen, ama Avrupa’ya veya Asya’ya gitmek istemeyen, NBA G liginde oynayarak her an NBA Ligine transfer olmayı bekleyen oyuncular için düşünülmüş bir mukavele türü.

Miami Heat taraftarları All-Star oyuncuları olan Bam Adebayo ve Jimmy Butler ikilisinden bu sene de çok şey bekliyor. Tyler Herro ve Duncan Robinson gibi genç ve fakat geçmiş senelerde takıma çok şey katmış oyuncuların bu performanslarını devam ettirmeleri ve bu ikiliye sayı katkısı yapmaları bekleniyor. Markieff Morris, Victor Oladipo ve Kyle Lowry gibi tecrübeli oyuncuların ise kritik anlarda takımı sırtlaması ümit ediliyor. Çaylak oyuncu Ömer Yurtseven ise teknik yönetime ümit vaadediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.