Miami’de İki Amerikalı Kadın Türk Dizilerini Seyredip Müslüman Oldu

Miami’de İki Amerikalı Kadın Türk Dizilerini Seyredip Müslüman Oldu

Ramazan ayının ilk haftasında Miami Kendall Nur Mescidi Camisine gelen iki Amerikalı kadın şehadet getirerek müslüman oldu.

Latin Amerika asıllı ve 50’li yaşlarında olan bu kadınların müslüman olmasının sebebi çok ilginç. Yeni mümine olan hanımların biri “Kuruluş Osman” diğeri “Ertuğrul” dizisi müdavimi. “Eğer müslümanlık bu dizilerdeki gibi güzel bir şey ise biz de müslüman olmak istiyoruz” diyerek şehadet getirmişler.

Yazarımız Mehmet Yaşar Ulutaş’a konuşan ve şehadet getirme merasimini düzenleyen İmam Bilal Karakira anlamlı mesaj içeren Türk dizilerinin özellikle Latin Amerikalı kadınlarda çok müspet etkilerinin olduğunu ifade etti.

Hem kendisi hem de eşi Türkiye sevdalısı olan İmam Bilal 2019’da geldikleri Türkiye’yi çok sevdiklerini, Türkiye’nin gözlerinde tüttüğünü ve en yakın zamanda yeniden gelmek istediklerini ifade etti. İmam Bilal’in eşi de Türkçe öğrenmek için öğretmen tutmak istiyor çünkü dizileri dublajsız seyretmek istiyor. İmam Bilal ve ailesi Lübnan asıllı Amerikalı.

Bol sayıda Türk dizisi İspanyolca dublaj yapılarak Latin Amerikan TV kanallarında gösteriliyor. Dizileri, gösterilen şehir ve mekanları çok beğenen özellikle bayan seyirci kitleleri Türkiye’ye akın akın ziyarete geliyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum