Michael Jackson İslam'a göre defnedilecek

Michael Jackson İslam'a göre defnedilecek

Michael Jackson’un birkaç ay önce İslam’a girmiş olması nedeniyle Los Angles’ta yapılması kararlaştırılan cenaze töreninin İslami adetlere göre olacağı açıklandı.

Michael Jackson’un ailesine yakınlığıyla bilinen kaynaklar, ünlü pop yıldızının birkaç ay önce İslam’a girmiş olması nedeniyle önümüzdeki Çarşamba günü Los Angles’ta yapılması kararlaştırılan cenaze töreninin İslami adetlere göre olacağını açıkladı.

Popun kralı Michael Jackson’un ölümünün ardından hangi dine mensup olduğu, nasıl gömüleceği soruları en çok sorulan sorular arasında yer almaya başladı.

Ünlü kişilerin haberlerini veren 17X Online sitesi Jackson’un ailesine yakınlığıyla bilinen kaynakların şu sözlerini aktardı; “ailesi onu aylar öncesinde Müslüman olduğu için İslam Şeriatı’na göre defnetmeye hazırlanıyor. Michael’in Müslüman kardeşi Jermaine şu anda ailesine İslam dininin ölü gömme, yıkama ve kefenleme hususlarındaki öğretilerini öğretiyor.”


Aynı kaynaklara göre Jackson kabrinde dini inanışlarıyla beraber rahat etmek istiyor. Jackson’un cenazesinin tarihteki en büyük cenaze töreni olması bekleniyor. Bu haberlerin doğruluğu ise henüz Jackson’un ailesi tarafından onaylanmadı.


Birçok basın organı son dönemde Jackson’un Müslüman olduğu haberlerini vermişti. Vefatının ardından eski şarkıcı kardeşi Jermiane Jackson’un yaptığı konuşmada sözlerini; “Allah daima seninle olsun” diyerek bitirmesi de İngiliz Gazetesi Evening Standart Gazetesi’ni Michael Jackson’un Müslüman öldüğü tahminini ortaya atmaya itti.

Jackson özellikle yaşamak üzere 2005’te, seneler önce İslam’a girdiğini ilan eden kardeşi Jermiane’nin yaşamakta olduğu Bahreyn’e yönelmesinin ardından artan İslam’a girdiği yönündeki söylentileri hayatı boyunca ne doğruladı ne de yalanladı.


11 bin bedava bilet


Pop kralının nerede gömüleceğine dair yapılan uzun tartışmaların ardından Michael Jackson için önümüzdeki Salı günü Los Angles’ta bir anma töreni yapılmasına karar verildi. Müzikli törenler düzenleyen AIG Life şireketi Jackson’un ailesini temsilen şöyle dedi: “Geçtiğimiz hafta aniden ölen Jackson için düzenlenen anma töreni Salı günü Los Angles’ta Staples Center’in salonunda yapılacak. Salon 20 bin kişi kapasiteli olup yaklaşık 11 bin bilet bedava dağıtılacak.”


Michael Jackson, 25 Haziran’da Los Angles’ta oturduğu kiralık evde kalp krizi geçirmesinin ardından hayatını kaybetti. Jackson’ın ölümü fanatiklerinde ve müzisyenler de büyük üzüntüye yol açarken kasetleri yine satış rekorları kırdı.


Sahte ölüm!

Ölümünün ardından binlerce genç ve Jackson hayranı, Jackson’un ölümü, vasiyeti, serveti, nerede gömüleceği hakkındaki yorumlarını yazmak ve son bir defa kendisine bir bakış atmak için ünlü sosyal site Twitter’e koştu. Dahası söylentiler de aynı vakitte artış gösterdi.


CNN'e göre katılımcılar Twitter aracılığıyla Jackson’un ölüm haberinin yalan olduğu gerçekte Avrupa ülkelerinden birinde saklandığı ve içinde bulunduğumuz ay yapılması kararlaştırılan 50’li yılları konserlerine kuvvetle çıkış yapmak için hazırlandığını yaydı.

Michael Jackson 50’li yaşlarına Londra’da büyük bir konser dizisiyle başlamayı hedefliyordu.

Etiketler :