Microsft'dan Skype'ye 8,5 Milyar Dolar

Microsft'dan Skype'ye 8,5 Milyar Dolar

ABD'li yazılım şirketi Microsoft, internet üzerinden sesli ve görüntülü görüşme servisi sağlayan bir siteyi 8,5 milyar dolara satın aldı.

Sanal alemde gerek haber, gerekse sosyal paylaşım sitelerininfiyatları her geçen gün artmaya devam ediyor. Bilgisayar yazılım dünyasının bir dönem tartışmasız tek hakimi konumunda olan Microsoft şirketi, internet üzerinden kameralı görüşmeimkanı sunan Skype için 8.5 milyar doları gözden çıkardı. Üstelik Microsoft, Skype için 8.5 milyar doları peşin ödemeyi kabul etti.

Google tarafından da alınmak istenilen Skype Microsoft’a gitti. Bilgisayar yazılım dünyasında pazarı her geçen gün daralan Microsoft, Windows ile Office yazılımı için yeni müşteriler arayışında. Bu amaçla Skype’yi ederinden fazlaya aldığı öne sürülen Microsoft, bugün aylık ortalama 170 milyon kullanıcısı bulunan sosyal paylaşım sitesine her gün 400 bin insanın katıldığı ifade ediliyor.

Yatırım uzmanları Skpye’nin Microsoft tarafından alınması durumunda bunun şirketinborsalarda hisselerinin yükselmesine neden olacağını öngörüyor. Şirketin Skype üzerinden ürettiği ürünleri satarak bu bedeli elde etmesinin olası olmadığını savunan uzmanlar, bunun Microsoft’a dolaylı yoldan geri dönüşümü olacağı görüşünde.

Microsoft ile aynı zamanda Skype’nin CEO’luğunu yürütecek olan Tony Bates, Skype kullanıcılarının her birinin aylık ortalama 100 dakikasitede zaman geçirdiklerine dikkat çekti.

Skype’nin alınması için devrede olan Google, internet paylaşım sitesinin değerinden iki kat daha fazla paraya satılmasına neden oldu. Daha önce piyasa değeri 3 ila 4 milyar dolar olarak belirlenen Skype’nin 8.5 milyar dolara hem de nakit olarak gitmesi, internetteki sosyal paylaşım sitelerinin değerini arttıracağı tahminlerine neden oluyor. Lüksemburg merkezli Skype, internet üzerinden kullanıcılarınabedavagörüntülükonuşmaimkanı tanıyor. Skype kullanıcıları bu alış-verişi yakinen takip ediyor, zira daha önce bedava olan hizmet Microsoft tarafından ücretli hale getirilme endişesi söz konusu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.