Migros’ta Domuz Satışı

Migros’ta Domuz Satışı

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde faaliyet gösteren Migros AVM yine bir skandala imza attı. İngilizler tarafından satın alınan Migros, açık açık Allah’ın (c.c) ayet ile haram kıldığı domuz etini, reyonlarında satışa sundu.

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde faaliyet gösteren Migros AVM yine bir skandala imza attı. İngilizler tarafından satın alınan Migros, açık açık Allah’ın (c.c) ayet ile haram kıldığı domuz etini, reyonlarında satışa sundu. Müslüman mahallesinde salyangoz satmakla Migros’u suçlayan vatandaşlar, bu duruma tepki göstererek, dini değerlerin yok sayıldığını ve bu ürünlerin göz göre göre satılmasına duyarsız kalınmaması gerektiğini ifade etti.

MÜSLÜMAN DÜŞMANLIĞI

Avrupa Birliği mevzuatına uyum kapsamında 2006 yılında Türk Gıda Kodeksi’nde yapılan değişiklikle beraber domuz eti kasap ürünleri arasında yer almaya başladı. Koç Grubu’nun 2008 yılında İngiliz şirketi olan BC Partners’a sattığı Migros da bu mevzuata baştan beri ayak uyduran şirketlerin başında yer alıyor. Vicdanı körelmiş bu tip şirketler, Müslümanlarının gözünün içine baka baka domuz ürünleri satıyor.

Migros Beylikdüzü şubesinde sadece domuz eti satılmıyor. Dinimizce haram kılınan bu hayvanın birçok ürünü de raflarda satışa sunuluyor. Markette domuzun salamı, sosisi, sucuğu gibi ürünler bulunuyor. Kırmızı ve beyaz et gibi ürünlerle yan yana bulunan domuz ürünlerinin alt bandında ise Domuz Ürünleri etiketi yer alıyor.

Domuz eti diğer etlere göre çok yağlıdır. Yenildiği takdirde, bu yağ kana geçerek, kanın yağ tanecikleriyle dolmasına sebep oluyor. Kandaki bu fazla miktardaki yağ da atar damarların sertleşmesine yol açıyor.

Öte yandan domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bağ dokusu, kükürt yönünden çok zengin olduğundan, vücut fazla miktarda kükürt alıyor. Bu fazlalıksa; eklemlerde iltihaplanmalara ya da bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açıyor.

SU ÜRÜNLERİNE SAKLADILAR

Konuyla ilgi görüşüne başvurduğumuz İstanbul’daki Beylikdüzü Migros Mağaza Müdürü Zafer Akça kaçamak cevaplar verip merkez yönetimi adres gösterdi. Yönetmeliğe göre şarküteri bölümünde bulunması gereken domuz eti ürünlerinin vatandaşın tepkisini kırmak ve dikkat çekmesini engellemek için rağbet gösterilmeyen su ürünleri bölümüne kaydırıldığı belirlendi. “Domuz bir su ürünü müdür, tepki çekmesin diye mi bu reyonda tutuyorsunuz” sorusuna cevap veremeyen mağaza müdürü, Tarım Bakanlığının denetimine tabi olduklarını öne sürdü.

Yeni Akit

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.