Milano Derbisini Milan kazandı

Milano Derbisini Milan kazandı

Serie A'nın 12. haftasının en önemli maçı olan Milano derbisinde AC Milan konuk olduğu FC Inter'i 1-0 yenmeyi başardı.

İtalya Birinci Futbol Ligi Serie A'nın 12. haftasının en önemli maçı olan Milano derbisinde AC Milan konuk olduğu FC Inter'i 1-0 yenmeyi başardı.




Bu skorla AC Milan puanını 26 yaptı ve ligdeki liderliğini sürdürdü. Milano'daki Giuseppe Meazza Stadı'nda oynanan ve hakem Paolo Tagliavento'nun yönettiği karşılaşmada ezeli rakipler FC Inter ile AC Milan yaklaşık 80 bin seyircinin önünde kozlarını paylaştı.

Karşılaşma konuk AC Milan'ın kontrolünde başlarken, kırmızı-siyahlılar bu üstünlüğünü kullanarak 4. dakikada ezeli rakibi FC Inter karşısında ani atağa kalktı. Hızlı gelişen AC Milan atağında topla ceza sahasına sokulan İsveçli golcü ZLatan İbrahimovic, FC Interli Marco Materazzi'nin müdahalesiyle yerde kalınca hakem Tagliavento penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışına neden olan faule maruz kalan İbrahimovic, penaltı atışında meşin yuvarlak ile kaleciyi farklı köşelere gönderince takımını 1-0 öne geçirdi.

Mücadelenin ilk yarısı bu skorla sona ererken, ikinci yarı daha çok orta saha mücadelesi şeklinde gelişti. Derbi maçın 60. dakikasında AC Milanlı Ignazio Abete ile FC Interli Goran Pandev arasında çıkan tartışma sonrasında hakem Tagliavento, kırmızı kartına başvurarak, Milanlı Abete'yi oyundan ihraç etti.

AC Milan'ın 10 kişi kalmasıyla müsabakada FC Inter baskısı artarken, mavi-siyahlı takımın ataklarına iyi direnen AC Milan, derbiyi 1-0 kazandı.

Bu arada, İtalya'nın en ünlü derbisi öncesinde iki takım taraftarları yaptıkları şovlarla birbirlerine göndermede bulundu. FC Inter taraftarları açtıkları bir pankartta AC Milan'ın yaşadığı kötü günleri sayarken, kırmızı-siyahlı takımın 2005 yılında İstanbul'da İngiliz ekibi Liverpool'a karşı oynayıp dramatik bir şekilde kaybettiği Avrupa Şampiyonlar Ligi finalini de saymayı ihmal etmedi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan dev finalde, AC Milan ilk yarıda 3-0 öne geçmesine karşın ikinci yarıda rakibi Liverpool'un skoru 3-3'e getirmesine engel olamamıştı. Liverpool, penaltı atışlarında da kupaya uzanan taraf olmayı başarmıştı. FC Inter taraftarları ''İstanbul'' göndermesinin yanı sıra, AC Milan'ın adının karıştığı 1980 yılındaki ''Totonero'' ve 2006 yılındaki ''Calciopoli'' skandallarını da hatırlattı.

Bu skorla AC Milan, önemli bir galibiyet alarak puanını 26'ya yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Geçen sezon ezeli rakibine karşı oynadığı iki müsabakayı da kazanan FC Inter ise bu sezon İspanyol teknik adam Rafael Benitez yönetiminde çıktığı bir başka büyük maçta daha galip gelemedi. Mavi-siyahlılar, bu mağlubiyetle 20 puanda kaldı ve lig sıralamasında da 5. basamağa kadar geriledi.

Etiketler :