Millet gazetesinden Öcalan oyunu

Millet gazetesinden Öcalan oyunu

Cemaate yakınlığı ile bilinen Millet gazetesi PKK'nın üzerinde Abddullah Öcalan'ın yer aldığı para bastığını iddia etti. Millet Gazetesi'nin iddiasının asılsız olduğu çok geçmeden ortaya çıktı.

İpek Medya'nın yeni gazetesi Millet, PKK'nın kendi Merkez Bankası'nı kurup para bastığına dair oldukça manipülatif bir haber yayınladı.

Söz konusu haberde Millet gazetesi, PKK'nın üzerinde Abdullah Öcalan'ın resminin yer aldığı para bastığını iddia etti. Bununla da yetinmeyen gazete, basılan paranın resmini paylaştı ve para tanıtımının PKK'nın 12’nci kongresinde Öcalan tarafından yapılacağı bilgisini verdi. Haberde yer alan bu bilgiler paralel yapı frekansında yayın yapan diğer internet sitelerinde de kullanıldı.

Ancak Millet gazetesinin bu iddiasının gerçek olmadığı çok geçmeden ortaya çıktı.

PARANIN ASLI TRİNİDAD VE TOBAGO'YA AİT!

Bazı internet sitelerinde de yer alan ve kullanıcıların kendi fotoğraflarını ekleyebildiği hazır bir şablon üzerine Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını ekleyen Millet gazetesi paranın seri numarasını bile değiştirmedi.

Cemaate yakınlığı ile bilinen gazetenin PKK'nın parası diye yayınladığı paranın orjinali ise Karayipler'de yer alan, küçük bir ada ülkesi Trinidad ve Tobago'ya ait. Ülkenin para birimi Trinidad ve Tobago doları olarak biliniyor.

İşte Millet'in yayınladığı o para:

 

Paranın aslı:

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.