'Milleti enayi mi zannediyorlar?'

'Milleti enayi mi zannediyorlar?'

Başbakan Erdoğan 7 yılda İzmir'e 30 kez geldiğini belirtirken muhalefetin hayır için nasıl bir araya geldiğini anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'Referanduma evet' kampanyası çerçevesinde İzmir'de düzenlenen mitingte vatandaşlara seslendi.

Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingte konuşanBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir zaman bir araya gelemeyecek olan CHP, MHP ve BDP'nin birlikte referanduma hayır kampanyası düzenlediklerini söyledi.

7,5 yılda İzmir'e 30 kez geldiğini belirten Başbakan Erdoğan, kendisini kalpazanlık ve yolsuzlukla suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile cevap verdi. Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni borç batağında, susuz ve çöp yığınları içinde aldığını, İstanbul'u imrenilecek bir noktada bıraktığını anlattı.

İzmir mitingine 6 bakan, 2 genel başkan yardımcısı ve 8 milletvekiliyle çıkarma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin kalesinden anamuhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çattı.

'Memur Kemal Efendi' dediği için Kılıçdaroğlu'nun kendisine alındığını belirten Başbakan Erdoğan, "Memurluk yapmadın mı? Yaptın. Memur dedim diye, devletin onurlu memurlarıyla seni asla bir tutmam. Memurun, işçinin başımın üstünde yeri var. Sen CHP zihniyetinin memurusun. Onun gereğini yerine getiriyorsun. Devletin kurumunu zarara uğratan bir memursun. Detaylara da inşallah genel seçimlerde gireriz." dedi.

'Sayın Başbakan kimse sana kefen giydiremez. Birisi kefen giydirirse gel kardeşini bul. Önce mücadeleyi ben vereceğim. Kul hakkı yediysen hesabını soracağım' diyen Kılıçdaroğlu'na cevap veren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "O kefenin varsa sende kalsın. Bana o kefeni giydirecek asil kardeşlerim var. Bizim o noktada bir sıkıntımız yok. Başında olduğun zihniyet beyaz kefeni biçenlere destek verir."

Başbakan olduktan sonra İzmir'e 30. kez gelen Erdoğan'a iki genel başkan yardımcısı ve 8 milletvekili eşlik etti. Devlet Bakanları Mehmet Aydın, Selma Aliye Kavaf, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Erdoğan'ı İzmir mitinginde yalnız bırakmadı. Gündoğdu Meydanı'nda coşkulu kalabalığa konuşanBaşbakan Erdoğan, diğer mitinglerde olduğu gibi muhalefet partilerineyüklendi.

İzmir'den, meydanlarda kendisini Yüce Divan'a göndermeyle tehdit eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenenBaşbakan Erdoğan, İstanbul'da devraldığı belediye başkanlığında yaptıklarını kıyasladı. Erdoğan, "CHP'nin genel başkanına sesleniyorum, şunu bilmesinde fayda var, Bu senin 9 yıllık SGK genel müdürlüğündeki yapıdır. SGK senin genel müdürlüğünü yaptığın dönemlerde kara günleri yaşadı." dedi.

"12 Eylül'de onaylanacak anayasanın hangi maddesi AK Parti'nindir?" diye soran Başbakan Erdoğan, yargıya geleceklerin seçimle seçileceğini, atama yapılmayacağını vurguladı. Amerika ve Avrupa'daki sistemleri aldıklarını ifade eden Erdoğan, "Bazıları yargıyı artık arka bahçeleri göremeyecek, kullanamayacak. Onun için iftira atıyorlar. Müfteriler iftira havuzunda boğulacaklar." diye konuştu.

Muhalefetin "Bu anayasa yüzde 51 ile kabul edilse bile yüzde 49 kabul etmiyor" dediğini hatırlatan Erdoğan, "Şu anda bir bloklaşma olarak biz bu işi değerlendirmiyoruz. Evet milletin anayasasının adı. Hayır da birleşenler darbe anayasasında bütenleşenlerdir." diye konuştu. Değişen 27 maddenin yeterli olmadığını, ancak bunla anayasanın kapısını açtıklarını anlatan Erdoğan, muhalefete, "Yol yakınken dönün, siz de evet deyin." diye seslendi.

CHP, MHP ve BDP'nin belli illere gittiğini vurgulayan Erdoğan, "Bütün Türkiye'ye kucaklayamayanlar, az olsun ama benim olsun mantığıyla kitleleri sevk ederek ayakta kalmaya çalışıyorlar. Bunlar Türkiye'nin partisi olamadılar. İzmir'e rahatlıkla gelebilenler Hakkari'ye gidebiliyorlar mı? Orta Anadolu'da konuşanlar Doğu Karadeniz'de konuşabiliyorlar mı? Biz Türkiye'nin hepsinde hizmetlerimizle, eserlerimizle varız." şeklinde konuştu.

İzmir'in 9 Eylül'de Ramazan ve İzmir'in kurtuluşunu, 12 Eylül'de demokrasi bayramını kutlayacağını hatırlatan Erdoğan, şimdiden İzmirlilerin bayramını kutladı.

Mitinge AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Nükhet Hotar, Hüseyin Tanrıverdi, Devlet Bakanları Mehmet Aydın, Selma Aliye Kavaf, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, İzmir milletvekilleri Taha Aksoy, İbrahim Hasgür, Erdal Kalkan, İsmail Katmerci, Mehmet Tekelioğlu, Tuğrul Yemişçi, eski Bakan Kürşat Tüzmen, Bursa Milletvekili Ali Koyuncu katıldı.

Etiketler :