'Milletin hayrına bir şey yok'

'Milletin hayrına bir şey yok'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, anayasa değişikliğinin Türkiye'yi ayrıştırmak için yapıldığını iddia ederek, ''MHP, anayasa değişikliğinde milletin hayrına hiçbir şey olmadığını biliyor'' dedi.

Kutluata, Buldan ilçesine bağlı Yenicekent kasabasında düzenlenen Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali için geldiği Denizli'de gazetecilere yaptığı açıklamada, anayasa değişikliğinin maksadının farklı olduğunu, iktidarın kendi politikalarının önünü açmak için bunu yaptığını söyledi.

''Milliyetçi Hareket Partisi, anayasa değişikliğinde milletin hayrına hiçbir şey olmadığını biliyor'' diyen Kutluata, ''Anayasa değişikliği, Türkiye'yi ayrıştırmak için yapılan bir şeydir'' diye konuştu.

Kutluata, şöyle dedi:

''Anayasa değişikliğinin arasına milletimizi şaşırtmaya yönelik birkaç madde serpiştirmişlerdir. Diğer bir husus ise kendilerini yarın hem bölücülükten, hem yolsuzluktan gidecekleri yüce divandan kurtarmak için yaptıkları değişikliktir. Hükümete sahipler, meclis ellerinde, meclisi meclis gibi değil, hükümetin kontrolünde bir mekanizma olarak çalıştırıyorlar. Şimdi de yargıyı ele geçirip kendilerini garantiye almak ve bölücü politikalarının önünü açmak için bu değişikliği yapıyorlar.''

Etiketler :