Milletle ittifak yapacağız

Milletle ittifak yapacağız

Tartışmaları hayretle izlediğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Biz milletle ittifak yapacağız'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BDP ile ittifak tartışmalarını değerlendirirken ''CHP üzerinde ciddi oyunlar oynandığını'' söyledi. Tartışmaları hayretle izlediğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Biz milletle ittifak yapacağız'' dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ''Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini'' ifade ederek, şöyle devam etti:

''CHP üzerinde ciddi oyunlar oynanıyor. Sağ medyaya asla inanmayın. AKP yandaşı olan medyaya asla inanmayın. Tutturmuşlar bir 'ittifak' diye. Ne ittifakı Allah aşkına... Kim konuşuyor, kim yapıyor? Günlerdir tartışılıyor. Ben bile hayretle izliyorum 'bunlar uzayda mı yaşıyor' diye. Çıkmışız böyle bir şeyin olmadığını söylemişiz. Oturmuşlar bir sürü adam, hep aynı tipler, aynı televizyon kanalları, sabah akşam bunu konuşuyorlar.

Hiçbir CHP'li bu tuzağa düşmez. Ne söylersek biz söyleriz. Birileri bizim adımıza konuşmasın.

Tek hedefimiz vardır: İttifak ise biz milletle ittifak yapacağız. İşçisiyle, çiftçisiyle, memuruyla, emeklisiyle çalışacağız; böyle yola çıkacağız. Bize inanan, Cumhuriyete inanan, laik demokratik sosyal hukuk devletine inanan, ezilmişlerden, emekten yana olan, ülkesini seven, ülkesinin onurunu koruyan, örgütlü toplumdan yana olan herkesin... İster Doğu'da, ister Batı'da, ister Güney'de, ister Kuzey'de olsun CHP'nin çatısı altında yeri vardır.''

-"İBADET YERİ SİYASET MEKANI DEĞİLDİR''-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Eylül halk oylaması öncesinde bir cami çıkışında vatandaşlara hitap ederek ''evet'' oyu istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Sayın Başbakan görevini yapmıyor ama bir şeyi çok iyi yapıyor, din istismarcılığını çok iyi yapıyor'' dedi.

Yurttaşların kendilerine ''ibadet yerlerinin siyaset mekanı olup olmadığını'' sormalarını isteyen Kılıçdaroğlu, eğer olmadığını düşünüyorlarsa, bu duruma itiraz etmeleri gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, 453 yıllık Süleymaniye Camisi'nin restorasyonun ardından arife günü ibadete kapatıldığını ve gazetelere Başbakan Erdoğan'ın bayram namazını burada kılacağına ilişkin ilan verildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın namaz çıkışında da burada bir konuşma yaptığını anlattı. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Ellerini vicdanına koyarak bütün yurttaşlarımın beni dinlemesi lazım. Bu yapılan hareket doğru mu, yanlış mı? Eğer yanlışsa, önce bu yanlışı Sayın Başbakanın kavraması lazım. Eğer biz inanca saygı göstereceksek, Müslümanlığa saygı göstereceksek, insanımıza saygı göstereceksek, Allah'la kulun arasına bir başka kişinin girmediğini biliyorsak böyle bir olayı hayata geçirmememiz lazım. Bu yanlış. Bu yanlıştan herkesin dönmesi lazım. Aksi halde en temiz duyguları, en temiz mekanlarda yerine getirirken tepemize bir siyasetçi gelecek mi gelmeyecek mi, böyle bir beklenti içine gireriz. Bu doğru değil. Kutsal mekanlar herkes içindir, insanların bütün duygulardan arınıp kendisine Tanrı'ya adadığı mekanlardır. Bu mekanlarda siyaset olmaz, ticaret olmaz, yolsuzluk, haksızlık olmaz. O mekanlarda kul, Allah ve insanın vicdanı vardır. O mekanları biz yanlış yerlere çeker, siyasete alet edersek Müslümanlığa en büyük kötülüğü yapmış oluruz. Bunu, Sayın Başbakan'ın hiç ama hiç unutmaması lazım.''

AA


Etiketler :