“Milletvekili olmak için yola çıkmadım”

“Milletvekili olmak için yola çıkmadım”

“Galatasaray teknik direktörlüğü teklifi alsam kabul etmem”

Efsane futbolcu Tanju Çolak dobra dobra konuştu:

 

Milletvekili olmak için yola çıkmadım”

 

Galatasaray’dan iki yıl daha başarı beklemiyorum”

 

Galatasaray teknik direktörlüğü teklifi alsam kabul etmem”

 

Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan efsane futbolcu Tanju Çolak, Galatasaray’ın toparlanmasının güç olduğunu, iki yıl daha başarı beklemediğini dile getirdi.

 

Küçükçekmece’de her ay gerçekleştirilen moderatörlüğünü Özgür Özgülgün’ün yaptığı “Küçükçekmece Söyleşiyor” adlı programına katılan Avrupa gol kralı Tanju Çolak liseli öğrencilerle bir araya geldi. Çolak, futbol kariyeri ve spor gündemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Söyleşiye Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’da katıldı.

 

YİNE FUTBOLCU OLURDUM

 

Yeteneği, futbola hayranlığı ve çevresinin baskısı nedeniyle futbol hayatına başladığını söyleyen Tanju Çolak, “Önümde engelleri çok çalışarak aştım. Kendinize iyi bakar, azim eder, işinizi sever ve çok çalışırsanız önünüzde hiçbir engel duramaz. Attığım gollerle başarı merdivenlerini tırmandım ve Avrupa gol kralı oldum. Üniversite ve futbol arasında bir tercih yapmak zorunda kaldım ve futbolu tercih ettim. Üniversite özlemi de kalbimdedir ama dünyaya bir daha gelsem yine futbolcu olurdum.” dedi.

 

FUTBOLUMUZ YIPRATILIYOR

 

Günümüzde maçlarda yaşanan hakem hatalarına dikkat çeken Tanju Çolak, “Hakemler maçlarda hataları bilerek yapıyorsa bu çok çirkindir. Hakemlerin futboldan gelmedikleri için iyi bir bakış açıları yok. Hatalar oluyor, olacaktır ama bizde hata çok abartılıyor. Avrupa’da da böyle hatalar oluyor ancak bizdeki kadar abartılmıyor. Hakem hataları bizde spor programlarının gündemine oturuyor. Oynanan futbol ve yetenek geride kalıyor. Bu durum Türk toplumunun kültür seviyesinden mi bilmiyorum ama illa ki bu hataların tartışılmasını istiyoruz. Çok eleştiri de futbolumuzu yıpratıyor” dedi.

 

GALATASARAY İKİ YIL DAHA TOPARLANAMAZ

 

Türk futbolu’nun efsane ismi Tanju Çolak, Spor Toto Süper Lig’de 33 puanla 14. Sırada yer alan Galatasaray’ın kötü gidişatı hakkında ise “Galatasaray’da yönetim ve futbolcu seçimi yanlış yapılandı. Bunda Adnan Polat ve Adnan Sezgin’in hataları en üst seviyededir. Bu da takımı kötü etkiledi. Galatasaray bu sene ve gelecek sene toparlanamaz. Çünkü çok yıpratıldı. Takım özelliği kayboldu. İki sene daha Galatasaray’dan bir şey beklemiyorum. Bundan sonra takımın başına gelecek teknik adam, hem Galatasaray’ı, hem Türk futbolunu hem de ligin yapısını iyi bilirse, takım kendine gelebilir” dedi. Çolak, kendisine Galatasaray’dan teknik direktörlük teklifi gelirse, kabul etmeyeceğini çü nkü büyük takım yönetmenin zor bir icraat olduğunu ve bu görev için kendisini yeterli bulmadığını dile getirdi.

 

SAMSUNSPOR YÖNETİMİ DAR BAKIŞLI

 

Aslen Samsunlu olan futbolcu, Samsunspor’un ligde iyi bir performans sergilediğini ancak yönetimin dar bakışlı olduğunu dile getirdi. Kalıcı olabilmek için reform ve vizyon gerektiğini dile getiren Çolak, “Yönetimde küçük olsun, bizim olsun kimse gelmesin mantığı hakim. Gel bize destek ol demiyorlar. Yönetimin kültür ve eğitim eksikliğidir bu. Beni Tanju Çolak yapan Samsun’dur. Benden yardım isteseler koşarak giderim. Maddi bir beklentim de yok.”dedi.

 

MİLLETVEKİLİ OLAYIM DİYE YOLA ÇIKMADIM

 

Ak Parti’den İzmir milletvekilliğine aday adayı olan ve listeye alınmayan Çolak, “Zamanında attığım gollerle insanları sokağa döktüm, sevinçten ağlattım. Sporcu olarak duruşumdan ve başarımdan dolayı bana açılmayacak kapı yoktur. Her kesimden insanın benim yanında olduğunu, beni tanıdığını biliyorum. Bana gösterilen sevgi, içtenlik, sıcaklık hiç bitmedi. Milletvekili olayım diye bir yola çıkmadım. Ben zaten herkes tarafından sevgi gören, tanınan biriyim. Sayın Başbakanıma saygı duyuyorum” diyerek nerede görev verilirse vatanına hizmet etmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

 

AZİZ YENİAY İSTANBUL’DA OLMAYANI YAPMIŞ

 

Tanju Çolak, eğitim kültür ve sanata hizmetlerinden dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ı tebrik ederek, “Aziz Yeniay İstanbul’da olmayanı yapmış. Ben İstanbul’da bu kadar eğitim, kültür ve sanatla iç içe yaşayan bir ilçe ve tüm bunlara önem veren bir belediye başkanı daha görmedim. Sizler çok şanslısınız. Aziz Yeniay, reform, vizyon sahibi, kendini bilen ve komplekssiz bir insan.” dedi. Başkan Aziz Yeniay’da Tanju Çolak’a katılımından dolayı teşekkür ederek çiçek hediye etti.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.