Milletvekilli adaylığı için dileniyor

Milletvekilli adaylığı için dileniyor

Ankara'da bir inşaat ustası milletvekili adayı olabilmek için sokağa çıktı ve dilendi

Ankara'da bir inşaat ustası, 12 Haziran Genel Seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olabilmek için yardım topluyor.

Kızılay'da kartondan yaptığı bir masada, gelip geçenlerden 50 kuruş yardım isteyen inşaat ustası, iki günde sadece 6 lira toplayabildiğini belirtirken, Ysk'nın adaylık başvuru ücretini 446 liradan 7 bin 734 liraya yükseltmesine ise tepkili.

Milletvekilliği genel seçimlerine kısa bir süre kalırken, siyasi partiler kadar bağımsız milletvekili adayları da çalışmalarına hız verdi.

Ysk'nın 12 Haziran Genel Seçimleri öncesinde bağımsız milletvekili adaylığı için belirlediği 7 bin 734 lirayı yatıranlar seçmenlere ulaşmaya başlarken, bu ücreti bulamayanlar ise sıkıntılı.

Ankara'da bağımsız aday olmak isteyen inşaat ustası Müslüm Çalı da artan başvuru ücreti nedeniyle sıkıntı yaşayanlardan.

Kentin en işlek yerlerinden olan Kızılay'daki Karanfil Sokak'ta, yaptığı kartondan masada vatandaşlardan başvuru ücretini toplamak için yardım toplayan Çalı, artan başvuru ücretine ise tepkili.

Yevmiye usulü inşaatlarda çalıştığını ve bağımsız adaylık için belirlenen 7 bin 734 liralık başvuru ücretini ödemesinin imkansız olduğunu belirten Çalı, "Bu uygulama benim gibi olanların, seçime girmesinin önündeki en büyük engel" dedi.

Başvuru ücretini toplamak için vatandaşlardan "50 kuruş" istediğini belirten Çalı, iki günde topladığı yardımın ise sadece 6 lira olduğunu kaydetti.

Umudunu hiçbir zaman yitirmediğini anlatan Çalı, şöyle konuştu:

"2007'de Ankara 1. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı oldum. O zaman başvuru ücreti 446 liraydı. Fakat bu ücret yaklaşık 20 kat artarak 8 bin liraya yaklaştı. Benim gibi işçilerin, halkın sorunlarını bilen kişilerin de Meclis'te olması gerek, bu nedenle vatandaşlardan destek bekliyorum. Vatandaşlar ilgi gösteriyor ancak yetersiz. 11 Nisan'a kadar bu başvuru ücretini toplamam lazım. En büyük umudum hayırseverde. Bir hayırsever çıkıp bu ücreti verirse çok mutlu olacağım."

-VATANDAŞLAR ŞAŞKIN-

Karanfil Sokak'tan geçen vatandaşlar ise Çalı'nın oluşturduğu ve üzerinde taleplerinin yazılı olduğu kartondan masayı görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Durumu ilginç bulduklarını belirten bazı vatandaşlar, Çalı'nın yaptığı kartondan kumbaraya 50 kuruş atarak, uzaklaşıyor.

Çalı, 11 Nisan'a kadar yardım toplamaya devam edeceğini söyledi.

Bu arada 2007 seçimlerinde Ankara 1. BÖlge'den bağımsız aday olan çalının sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinde de sayfası bulunuyor. Sayfada Çalı'nın 2007'de yaptığı Seçim çalışmalarına ve çalışma hayatına ilişkin fotoğrafları yer alıyor. 

Etiketler :