Milli Gazete'nin Yerine Geliyor

Milli Gazete'nin Yerine Geliyor

Saadet Partisi'ndeki bölünme, partinin yayın organı Milli Gazete'ye de yansıdı. Kurtulmuş'a yakınlığıyla bilinen Genel Yayın Yönetmeni Necdet Kutsal, dün görevinden istifa etti. Ayrılanlarn yeni adresi...

 

EMİNE DOLMACI'nın haberi

'Son söz' başlığı altında veda yazısı yazan Kutsal'ın ekibinin bundan sonra Yeni Devir Gazetesi'ni yeniden hayata geçireceği belirtiliyor. Böylece yenipartinin yayın organı da hazırlanmış olacak. Yeni Devir, 70'li ve 80'li yıllarda muhafazakâr kesimlerin ciddi fikir gazetesi olarak biliniyor.

Milli Gazete'de 32 yıldır görev yapan Genel Yayın Yönetmeni Necdet Kutsal, veda yazısında, "11 Temmuz 2010'dan sonra ezberimiz bozuldu. O günden beri bu görevi sürdürürken camiamızın belli bir kesiminden inancımıza uygun olmayan şeyler gördük, işittik, duyduk. Geçirdiğimiz 32 yılın hatırına değil, kulluğun üzerimize yüklediği bir vecibe olarak bunların tamamına göğüs gerip bu davanın zedelenmemesi, bu camianın bölünmemesi için kendimizi ateşin içerisinde tuttuk." dedi.

Yeni gazete iddiasını doğrulayan ancak isim vermekten kaçınan Necdet Kutsal, "Bu milleti bu topraklarda var eden temel neden Milli Gazete'nin muhtevasını oluşturur. Görevi, milleti var eden sebepleri bu millete hatırlatmaktır. Mevcut geldiğimiz noktada Milli Gazete'nin böyle bir hizmete devam edemeyeceğini gördüğümüz için böyle bir karar aldık." dedi. Kutsal, bu görevin başka bir mecrada yerine getirileceğini söyledi.

70'li yıllar ve 80'lerin ilk yıllarında bir fikir gazetesi olarak yayın hayatına devam eden Yeni Devir Gazetesi, muhafazakar camiada pek çok ünlü ismi sayfalarına konuk etti. Cemil Meriç, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Cahit Zarifoğlu, Atasoy Müftüoğlu, Akif İnan, Erdem Bayazıt, Cihan Aktaş, İsmet Özel, Ersin Nazif Gürdoğan, Ebubekir Eroğlu, Fehmi Koru, Yaşar Kaplan, Ali Bulaç, Mehmet Ocaktan, M.Atilla Maraş, Hasan Aycın gibi birçok yazar, şair, çizer ve gazetecinin Yeni Devir gazetesinde eserleri yayımlandı. Bu yıllarda siyah-beyaz çıkan ve ciddi bir birikimi yansıtan gazete, daha sonra şartlar el vermediği için eski günlerine veda etti. Gazete bugün, bir resmî ilan gazetesi olarak yayınına devam ediyor.

ZAMAN

Etiketler :