Milli Görüş 40. Yılını Kutluyor

Milli Görüş 40. Yılını Kutluyor

Milli Görüş siyaset sahnesine çıkışının 40 yılını çeşitli etkinlikler kutluyor.

Milli Görüş 40. Yıldönümü Kutlamaları programını ESAM Genel Başkanı M.Recai Kutan yaptığı basın toplantısıyla açıkladı.

İŞTE KUTAN'IN KONUŞMASININ ÖZETİ:

            Değerli  Basın Mensupları,

 

Hepinizi şahsım ve ESAM adına saygılarımla selamlıyorum. Düzenlemiş olduğumuz basın toplantımıza iştiraklerinizden ötürü teşekkür ediyorum.

 

Malumunuz üzere Milli Görüş Hareketi 1969 yılında Bağımsızlar hareketiyle birlikte bir aksiyon hareketi olarak ortaya çıkmıştır. Milletimizin görüşünü temsil eden Milli Görüş Hareketi bu yıl itibariyle 40. yılına girmiş bulunmaktadır.

 

Bu itibarla Milli Görüş camiası olarak bizler, 40. Yıla girmiş olmanın sevinci ve coşkusuyla bir dizi etkinlikler düzenlemekteyiz. Hareketin başlangıç tarihi ve yeri olması hasebiyle Konya’da 14 Ekim 2009 tarihinde başlayan etkinlikler, önümüzdeki süreçte 5 büyük Uluslararası etkinlikle devam edecektir. 

 

Yapılacak olan bu etkinlikler hakkında bilgi vermeden önce müsaadenizle Milli Görüş hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. 

 

Milli Görüş’ün temelinde ve hareket noktasında  “sevgi, şefkat, barış, kardeşlik ve herkesin mutluluğunu istemek” yatmaktadır. Milli Görüş’ün hareket noktasında bu olduğu içindir ki, gayesi de bütün insanlığın saadetini sağlamaktır.

 

Milli Görüş’ün temel unsurları (kimyası) “hakkı üstün tutmak, nefis terbiyesini esas almak ve maneviyatçılık”tır.

 

Milli Görüş’ün kazandırdıkları (fiziği) ise, “hidayet, feraset ve dirayet”tir.

 

Ayrıca Milli Görüş
        
* Kaba kuvveti değil, hakkı ve adaleti üstün tutar. 
        
        
* Milli Görüş’ün temeli şefkat ve sevgidir. Bundan dolayı gayesi önce Türkiye’deki 73 milyon vatan evladının, sonra da yeryüzündeki 6 milyar insanın hepsinin saadetidir. Bu anlayışta kin ve nefrete yer verilmez.

* Milli Görüş Türkiye’yi muasır medeniyetin üstüne çıkartacak görüştür. Her yeni günün bir önceki güne göre daha ileri olmasını öngörür.                  

* Materyalist değil maneviyatçı görüştür. Önce ahlak ve maneviyatı esas alır.

*
Milli, güçlü, süratli, yaygın kalkınmayı amaçlar.

* “Uydu değil, Lider Ülke Türkiye” idealidir. Türkiye’nin örnek ve önder ülke olmasını amaçlar. Milli birlik ve bağımsızlıktan asla ödün vermez.

* Türkiye’nin ülkesiyle ve milletiyle bütünlüğünün ve bölünmezliğinin teminatıdır.

* Milli Görüş; “Yaşanabilir Bir Türkiye”, “Yeniden Büyük Türkiye” ve “Yeni Bir Dünya” kurma vizyonuna sahip bir görüştür.

Kıymetli basın mensupları, Milli Görüş’ün 40.Yıldönümü münasebetiyle  ve “Yeni Bir Dünya” kurma ideali çerçevesinde; 2010 yılı Mayıs-Haziran ayları içerisinde 5 büyük Uluslararası  etkinlik gerçekleştirilecektir. Bunlar:

1.      Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından organize edilen, İslam dünyasının önde gelen ilim ve fikir adamları, Sivil toplum Kuruluşları ve siyasi liderlerin katılımıyla 27-29 Mayıs 2010 tarihlerinde düzenlenecek olan “19. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi”.

2.      Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından organize edilen, Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden gençlerin ve yabancı misafirlerin katılımıyla 29 Mayıs 2010 günü gerçekleştirilecek olan “Fetih ve Gençlik Şöleni”.

3.      Uluslararası Gençlik Forumu Derneği (IYFO) tarafından organize edilen, 80 ülkeden öğrenci ve gençlik organizasyonlarının katılımıyla 30 Mayıs - 2 Haziran 2010 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “5.Uluslararası Müslüman Gençler Kültürel İşbirliği Toplantısı”.

4.      Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) tarafından organize edilen, 30 ülkeden eğitimci ve öğretmen dernek başkanlarının katılımıyla 30 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirilecek olan “Uluslarası Müslüman Öğretmenler Birliği Toplantısı”.

5.     
Yine Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından D-8’lerin kuruluş yıldönümü münasebetiyle organize edilen, D-8 kurucu liderlerinin ve ülke temsilcilerinin katılımıyla 19 Haziran 2010 tarihinde düzenlenecek olan “13.D-8 Yıldönümü Kutlaması

Bütün bu etkinliklerin şimdiden ülkemiz, islam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

Toplantımıza iştiraklerinizden dolayı tekraren teşekkür ediyor, Cenab-ı Hakk’tan Yeni Bir Dünya’nın kuruluşunda da bir araya gelmemizi diliyorum.

***

Milli Görüş 40.Yıl Kutlamaları
Uluslararası Etkinlikler

 
ESAM
19.Uluslararası
Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi - İstanbul
26 - 29 Mayıs 2010
 
AGD (ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ)
İstanbul’un Fethi’nin 557.Yıldönümü
Fetih ve Gençlik  Şöleni - İstanbul
29 Mayıs 2010
 
IYFO
5.Uluslararası Müslüman Gençler Kültürel İşbirliği Toplantısı-İstanbul
30 Mayıs/01 Haziran 2010
 
ÖĞDER
Müslüman Öğretmenler Birliği Toplantısı - İstanbul
30 Mayıs 2010
 
ESAM
13.D-8 Yıldönümü Kutlaması - İstanbul
19 Haziran 2010 

 

Etiketler :