Milli görüş peygamber yolu!

Milli görüş peygamber yolu!

Milli Görüş'ün 40. yılı kutlandı. Törende konuşan Erbakan, eski talebelerine isim vermeden yüklendi.

Necmettin Erbakan mili görüş gömleğini çıkardığını söyleyen Erdoğan ve ekibini isim vermeden eleştirdi.

Milli görüşü terkedenlerin önce hidayetinin bozulacağını sonra da helak olacağını savundu.

Erbakan,"Milli Görüş gömleğini çıkartanlar, Peygamberlerin yolundan sapanların önce hidayetleri kararır, sonunda mutlaka helak olurlar, Allah muhafaza buyursun." diye konuştu.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Acaba demokratik açılım konusunda mektupla haberleşmeyi doğru dürüst bir şekilde yönetecekler mi? Yönetmeyecekler mi? Beyler bunu tartışıyorlar. El insaf. Aklınızı başınıza alın, siyaseti ciddiyetle yapın'' dedi.

Kurtulmuş, Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor ve Kongre Merkezi'de düzenlenen, ''Milli Görüş'ün 40. Yılı Kutlamaları'' programına katıldı.

Etkinlikte, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ve eski SP Genel Başkanı Recai Kutan da yer aldı.

''Bu toplantı hatıra anlatma toplantısı değil, yeni bir hareketin başlaması toplantısıdır'' diyerek sözlerine başlayan Kurtulmuş, Milli Görüş'ün 3. büyük şahlanışını başlatmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Kurtulmuş, ''Milli Görüş Hareketi''nin sadece bir parti ve siyasi mücadeleden ibaret olmadığını ifade ederek, bir medeniyet meselesi olduğu görüşünü dile getirdi.

Numan Kurtulmuş, ''Alternatif sözü olan, sözünü insanlığın hayrına söyleyen, herkesin özgürlüğünü ve refahı esas alan, paylaşmayı ve küresel erdemi esas alan bir düşünce insanlara bir şey söyleyebilir. Başkalarının sözü, reçetesi ve programı kalmamıştır, şimdi söz sırası, karar ve eylem sırası Milli Görüş'tedir, sizdedir, bütün dünyaya bunu siz göstereceksiniz'' şeklinde konuştu.

SP lideri Kurtulmuş, tarihi bir noktada bulunulduğunu ve kendilerinden başka kimsenin söylediği sözün kıymetinin kalmadığını öne sürerek, ''Bugün bile televizyonları açtığımızda CHP ve ile AK Parti... Acaba demokratik açılım konusunda mektupla haberleşmeyi doğru dürüst bir şekilde yönetecekler mi? Yönetmeyecekler mi? Beyler bunu tartışıyorlar. El insaf. Aklınızı başınıza alın, siyaseti ciddiyetle yapın'' ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Haziran ayında bu meseleyi konuşmaya başlamışız. Herkes 'kem, küm' ediyor, beylerin bir tanesi diyor ki 'Benim zaten sana ihtiyacım yok, seninle görüşmem', diyor ki 'Sen namussuzsun', öteki kalkıyor diyor ki 'Sen daha çok namussuzsun', öteki 'Kayseri'de kurt gibi uluyup Ankara'da çakal gibi dolaşmayın' diyor. Birisi diyor ki 'Ben de dağa çıkarım.' Öbürü de 'Apo'yu ciddiye almazsanız sorun çözülmez' diyor. Dördünün de yaptıklarına bakın, söyledikleri şudur; 'Biz bu sorunu çözmek istemiyoruz' demek istiyorlar. Biri iktidar, biri muhalefet. Görüşmeyi nasıl yapacaklar, görüşmede robot kamera olacak mı? Olmayacak mı? Mübarek, görüşün varsa, fikrin varsa söyle. Hükümet 4 aydır dolaşıyor, elinde bu konuyla ilgili 2 satır sözü yok. Saadet Partisi ne yaptı? Oturdu, 'Bu konu Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli meselelerinden biridir, laf ebeliğiyle geçiştiremeyiz, kardeş kanının önlenmesi, bu fitnenin durdurulması lazım.' Projesi olan bir başka parti duydunuz mu? herkes laf ebeliği yaparken, biz kalktık barış ve kardeşlik için gönüllü birliktelik projesini ortaya koyduk.''

Kurtulmuş, çok sayıda siyasi yazarın, ''Özellikle 29 Mart seçimlerinden bu yana Hükümetin bundan sonraki adımlarını Saadet Partisi'ne göre belirliyor'' yorumunu yaptığını savunarak, ''Zor bir dönemde, ancak işlerin kolaylaşmaya başladığı bir tümsekteyiz'' dedi.

''PROJENİZİ SÖYLEYİN''

Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki tavrından dolayı ilk tebrik edenlerin kendileri olduğunu belirten Kurtulmuş, İsrail'in tatbikattan çıkarılması konusunda da aynı fikri paylaştıklarını söyledi. Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Ancak 'one minute'ı Davos'ta söylemek güzel, marifet otel lobilerinden 'one minute' demek değil, marifet BM salonunda 'one minute' demektir. Diğer konuya gelince, kardeşim bunu çözüyormuş gibi yapmayın, projenizi söyleyin. İçişleri Bakanı geldiğinde kendisine de söyledik. Yapıyormuş gibi yapıp bu işi rafa kaldıramazsınız. Anayasa değişikliğiyle başlayacak çağdaş ileri bir Anayasa yapmayacaksanız, topu taca atmış oluyorsunuz. Meydanlarda konuşuyorlar, ama maalesef 'Anayasa yapmayacağız' diye topu şimdiden taca atıyorlar. Buradan da uyarıyorum, Sayın Başbakan; seçim geldiğinde 'Aman seçim geliyor ey millet, bunu bana çözdürmediler' diye yine 'mış' gibi yaparak bu milleti oyalayarak, seçim sandığına gitmeyi aklınızdan geçirmeyin. Saadet Partisi geliyor, bir yerinden şu an sandığı tutmuş durumdadır.''

NECMETTİN ERBAKAN'IN KONUŞMASI

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan da konuşmasında, Milli Görüş'ü ''Milli Görüş, öz benliğe dönme hareketidir, 1969'da başlamıştır'' diye tanımlayarak, şunları söyledi:

''Milli görüşün bir tarifi de yeni bir dünyanın kurulmasıdır. Hidayet, feraset, dirayettir. Bir kişi milli görüş gömleğini çıkarttığında önce hamuru bozulur, ondan sonra da fiziği bozulur, hidayeti bozulur, hayrı şer zanneder, şerri hayır zanneder, sonunda da helak olur. Milli Görüş gömleğini çıkartanlar, Peygamberlerin yolundan sapanların önce hidayetleri kararır, sonunda mutlaka helak olurlar, Allah muhafaza buyursun. Daha büyük hizmetler için heyecan lazım, anahtar bizde... 40 yıl sonra aynı azmi, aynı heyecanı ortaya koymaya mecburuz. Siz hayırlı faaliyetler gösterdiniz, İnşallah yarın ahirette en büyük şahadetnamemiz rozetimiz olacak. Rozetimizi göstereceğiz, sorgusuz sualsiz cennete gireceğiz inşallah.''

Erbakan, Milli Görüş'ün diğer partilerden farkı olduğunu ifade ederek, ''Diğer partilerin hiç birinde maneviyat yoktur'' ifadesini kullandı.

Etiketler :