Milli motosikletçi hayatını kaybetti!

Milli motosikletçi hayatını kaybetti!

Milli Motosikletçi Kemal Merkit, Trans Anatolia rallisinde geçirdiği kazada hayatını kaybetti.

Milli motosikletçi Kemal Merkit, Transanatolia Rallisi'nde geçirdiği kazada hayatını kaybetti. Kazada Kemal Merkit'e çarpan Hollandalı sporcu da yaşamını yitirdi.

Motor Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir, Merkit'in ölüm haberini doğrulayarak, "Şimdi ben de yarışın olduğu yere gidiyorum, acımız çok büyük. Gerekli açıklamaları daha sonra yapacağız" dedi.

KAZA ANI

Kemal Merkit ile İtalyan sporcu saatte 20-30 km hızla yan yana giderken arkadan gelen İngiliz sporcu, görüş açısının düşüklüğü nedeniyle Merkit'e çok hızlı bir şekilde çarptı. Yaşanan bu kaza sonucu iki sporcu da hayatını kaybetti. Bu kaza nedeniyle yarışlar da iptal edildi.

TRANS ANATOLIA NEDİR?

Türkiye'de düzenlenen ve Antalya ile Kapadokya bölgeleri arasında 7 gün boyunca süren TransAnatolia Rallisi'nin bu yıl 3. kez düzenleniyordu. 13 Hollandalı, 4 İtalyan, 3 Alman, 1 Avusturyalı, 3 İngiliz, 2 Güney Afrikalı ve 22 Türk olmak üzere toplam 48 takımın yarıştığı TransAnatolia Rallisi'nde parkur 2 bin 500 kilometre uzunluğunda. Hayatını kaybeden Kemal Merkit, TransAnatolia 2012 Genel Klasmanı'nda Serkan Özdemir'in ardından 8. sırada yer alıyordu. Bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen 2012 Transanatolia Rallisi'nin Antalya-Akseki İmbat Gölü arasında koşulan yarışın startı, Beach Park Batı Kapısı'ndan verilmişti. Yarış Alanya'da tamamlanacaktı.

KEMAL MERKİT KİMDİR?

7 Haziran 1960 doğumlu motosiklet yarışçısı. Avusturya Lisesi'nden mezun olduktan sonra Viyana'da işletme alanında lisans eğitim yaptı. Birçok farklı motosiklet disiplininde yarışlara katıldı. 2002 yılında Dakar Rallisi'ne katılan ilk Türk pilot oldu. 2010 Dakar Rallisi'nde "servis desteği olmadan yarışanlar" kategorisinde birinci oldu, 2011 yılında aynı klasmanda ikinci oldu. 2012 yılında ise mekanik sorunlarla yarış dışı kaldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.