Milli Takım ilk yenilgisini aldı

Milli Takım ilk yenilgisini aldı

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, yaz hazırlık kampı kapsamında ABD ile karşılaştı.

A Milli Takımımız, yaz kampındaki son hazırlık maçında ABD'ye 2-1 mağlup oldu! ABD'nin New Jersey eyaletinin Harrison kentinde oynanan mücadelede goller 26'da Johnson, 52'de Dempsey'den geldi. Milliler'in tek golünü ise 90'da Selçuk İnan (penaltı) kaydetti. 
 
SERİ SONA ERDİ
Ay-Yıldızlı ekibimiz, Fatih Terim yönetiminde 6 maç sonra kaybetti. Terim döneminde Kuzey İrlanda ve Belarus galibiyetleriyle başlayan zafer serisi, 2013 Mart ayında 2-1'lik İsveç maçıyla devam etmişti. Türkiye, yaz kampında ise Kosova'yı 6-1, İrlanda'yı 2-1 ve Honduras'ı 2-0 mağlup ederek üst üste 6 maç kazanmayı başarmıştı.  
 
Milli Takımımız, son hazırlık maçında ABD'ye mağlup olunca galibiyet serisi de sona ermiş oldu.
Ay-Yıldızlılar, 2 Haziran Pazartesi akşamı İstanbul'a hareket edecek.   
 
MİLLİLER FIRSATLARI DEĞERLENDİREMEDİ

Maça hızlı başlayan taraf Türkiye oldu. İlk tehlikeli atağımız Oğuzhan Özyakup ile gelirken, genç yıldızımız çok net pozisyonu değerlendiremedi. Ceza sahası dışında savunmadan seken topu iyi takip eden Oğuzhan'ın şutu ABD'li kaleci Tim Howard'da kaldı. Bu pozisyondan birkaç dakika sonra sol kanattan Caner Erkin ile gol bulmak yüklenen Milli Takımımız gole çok yaklaştı. Caner'in başlattığı atakta Nuri Şahin'in etkili şutu Howard'ın bakışları arasında yan direğe çarparak dışarı çıktı. Maçın ilk 20 dakikası sona ererken Caner Erkin'in ortasında Millilerimiz çok net bir pozisyonu değerlendiremedi. Caner'in ortasını altı pas üzerinde boş bulunan Selçuk İnan müsait durumda yaptığı şut üst dışarı çıktı ve Milli forma altında 5. golünü kaçırdı.

ABD'DEN PENALTI TEPKİSİ

ABD'nin maçın ilk yarısında Graham Zusi ile kullandığı köşe vuruşunda Jozy Altidore topu ağlarımıza gönderdi. Ancak karşılaşmanın hakemi Slim Jedidi bu pozisyon sırasında Altidore'un kalecimiz Onur Kıvrak'a faul yaptığını belirttti ve ABD'nin golü geçersiz saydı. Bu pozisyon sonrası ABD'nin yedek kulübesi ve futbolcular hakemin bu kararına itiraz etti. Bu pozisyondan birkaç dakika sonra ise ABD'nin ilk golü geldi. Fabian Johnson'ın attığı golle ABD maçta 1-0 öne geçti. Michael Bradley'in yaptığı asistle kalecimiz Onur Kıvrak ile karşı karşıya kalan Fabian Johnson, ABD Milli Takımı'nın ve kendisinin ABD formasıyla ilk golünü atmış oldu. Maçın ilk yarısında başka gol sesi çıkmayınca Millilerimiz ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.

SELÇUK'UN GOLÜ YETMEDİ

İkinci yarıya hızlı başlamak isten ekibimiz maça değişikliklerle başladı. Ay-yıldızlı ekibimizde Tarık Çamdal yerine Mustafa Pektemek ve İshak Doğan yerine de Ahmet İlhan Özek oyuna dahil oldu. Ev sahibi ekip ikinci yarıda da etkili oyununa devam ederek skoru genişletti ve maçı 2-0'a getirdi. Brad Davis'in ortasında Hakan Balta'nın da hatasıyla Clint Dempsey pozisyonu iyi takip etti takımını 2-0 öne geçirdi. Maçın 90. dakikasında Mustafa Pektemek'in ABD ceza sahasında çektiği şut ABD'li savunma oyuncunun eline çarpınca hakem penaltı kararı verdi. Selçuk İnan'ın kullandığı penaltı sonrası fark 1'e düşse de maçın sonucu değişmedi ve maç ABD'ye karşı 2-1 mağlubiyetimizle sona erdi.
 
GALERİ
 
ABD: 2 - TÜRKİYE: 1 (MAÇ SONUCU)

Stat: Red Bull Arena

Hakem: Slim Jedidi (Tunus)

ABD: Howard (Dk. 46 Guzan), Johnson (Dk. 64 Yedlin), Besler (Dk. 46 Brooks), Cameron, Zusi (Dk. 59 Diskerud), Chandler, Jones (Dk. 46 Beckerman), Bradley, Davis (Dk. 64 Green), Dempsey, Altidore

Türkiye: Onur Recep Kıvrak, Gökhan Gönül, Ozan Tufan, Hakan Kadir Balta (Dk. 83 Uğur Demirok), İshak Doğan (dK. 46 Ahmet İlhan Özek), Osman Tarık Çamdal (Dk. 46 Mustafa Pektemek), Selçuk İnan, Nuri Şahin (Dk. 70 Hakan Çalhanoğlu), Oğuzhan Özyakup (Dk. 67 Olcan Adın), Caner Erkin, Mevlüt Erdinç (Dk. 80 Bilal Kısa)

Goller: Dk. 26 Johnson, Dk. 52 Dempsey (ABD), Dk. 90 Selçuk (Türkiye)  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.