Milliyet PKK’nın Avukatlığına Soyundu

Milliyet PKK’nın Avukatlığına Soyundu

Milliyet'in internet sitesi bugün açık açık PKK propagandası yapıldı. İşte PKK'nın yayın organında çıkan haber ve fotoğraflarla Milliyet'te yayınlanan o haber...

Milliyet’in internet sitesinde bugün çok ilginç bir haber yayına verildi. Haberin başlığı, “Kandil’de Bir Tesettürlü”

Sıradan bir haber gibi duruyor ama içeriğini okuduğunuzda açık açık terör örgütü PKK’nın tesettür propagandasına şahit oluyorsunuz. Haber PKK’nın yayın organı Fırat haber ajansından alınmış..

Seçim döneminde dini bir propaganda aracı gibi kullanan PKK, sivil Cuma namazları adı altında halkın dini duyguları üzerinden siyaset yapmıştı.

Oysa PKK’nın Kandil’deki bir numaralı ismi Murat Karayılan, birkaç ay önce yazdığı kitapta Kürtlerin dininin Zerdüştlük olduğunu yazmıştı.

Terör örgütü PKK da seçimlerden önce PKK’yı din, bölücübaşı Öcalan’ı peygamber ilan etmişti.

PKK’lıların namazla nasıl dalga geçtikleri, Öcalan’ın Hz. Muhammed’le ilgili sözleri ve kitaplarında “Namaz bir tiyatrodur” açıklamaları ise hala hafızalarda…

Ancak bugün PKK’nın yayın organı Fırat haber ajansından servis edilen ve Milliyet tarafından haberleştirilen “tesettür” haberi, PKK’nın bu açıklamalar nedeniyle zor durumda olduğunun ve dindar Kürt halkından büyük tepki topladığının bir kanıtı adeta...

PKK, seçim döneminde özellikle Başbakan Erdoğan’ın, PKK'lı Murat Karayılan'a atfen söylediği “Kürtlerin dini zerdüşlüktür” açıklamasından çok rahatsız olmuş ki Fırat haber ajansında bugün iki kare fotoğraf yayına verildi. Bu iki fotoğrafta güya tesettür takan bir PKK'lı militan var.

Fotoğrafın altında ise "tesettürlü" PKK’lı militanın kısa açıklaması...

PKK’nın yayın organında yayınlanan haberin linki; http://www.firatnews.org/gallery/index.php?rupel=galeri&gid=6343&rupel2=1

Ve gelelim Milliyet’in bunu nasıl haberleştirdiğine..

Milliyet’in haberinde tıpkı PKK'nın yayın organında olduğu gibi açık açık “PKK’nın tesettür propagandası” yapılıyor. Fırat haber ajansı PKK’nın yayın organı. Ve haberlerini ona göre yapıyor.

Peki Milliyet neden PKK’nın yayın organında, üstelik de buram buram PKK propagandası kokan bir açıklamayı aynen sitesinde yayınlıyor?

İşte PKK yayın organında tesettürlü fotoğraf üzerinde yer alan yazı;

“Biz yedi kişiydik. Hepimiz de tesettürlüydük. PKK’ye katılma kararı almıştık. Tartışıyorduk. Gördüğümüz bütün kadın gerillalar açıktı ve tesettürlü kadınları kabul edip etmeyeceklerini bilmiyorduk. Ben ısrar ettim ve katıldım”.

İşte bu da Milliyet’in internet sitesinde yayınlanan haberden bazı bölümler;

"Son zamanlarda artan bir şekilde PKK’ye ‘dinsiz bir parti’ deniliyor. Ama ben şu an buradayım, tesettürlüyüm. Hiçbir arkadaş şimdiye kadar tesettürlü olmam konusunda herhangi bir şey demedi. Burada insanların inancına büyük bir saygı var.”

Haberin devamında bazı dönemlerde ulusalcı refleksleriyle bilinen Milliyet’te açık açık PKK’ya katılın mesajı yayınlanıyor.

İşte Milliyet’in haberindeki o bölüm;

‘Ben gidiyorum, beni ilerde bir gün televizyonda tesettürlü bir gerilla olarak görürseniz şaşırmayın. Ben kendi kararımla açmazsam kimse zorla açtıramaz’ dedim. Şimdi onlara şöyle seslenmek istiyorum, ‘Buraya ilişkin korkularınız yersiz. Kendinizi köle olmaktan kurtarıp, özgür yaşamı yaratmaya gelin."

NOT: Bu haber yayına hazırlandığı sırada Milliyet'in internet sitesi o haberi yayından kaldırdı...

İşte Milliyet'te yayınlanan ve sonra yayından kaldırılan haberin linki;

http://gundem.milliyet.com.tr/kandil-de-bir-tesetturlu/gundem/gundemdetay/23.06.2011/1405810/default.htm

İşte Milliyet'te yayınlanan ve sonra yayından kaldırılan haberin tam metni;

Seçim döneminde öne sürülen "Kürtlerin dini Zerdüştlüktür" iddiasına, PKK, tesettürlü militanıyla cevap verdi.

Başbakan Erdoğan seçim meydanlarında sık sık örgütün önemli isimlerinden Murat Karayılan'ın kitabına atıfta bulunarak, "Kürtlerin dini İslam değil, Zerdüştlüktür diyorlar" ifadelerine yer vermiş, örgütü dinsizlikle suçlamıştı.

Erdoğan'a yanıt, kitabın yazarı Karayılan'dan gelmişti. Karayılan, “Erdoğan çıkıp benim yazdığım kitaba atıfta bulunuyor. Kitapta İslamiyetten ve Zerdüştlükten bahsediyorum. Amed’de bir imam da bu meseleyi dile getirdi. 1370 yıl önce Kürtler Zerdüşttü. Fakat sonra İslam oldular” demişti.

Örgüt, dinsizlik tartışmalarına bu kez de türbanlı militanıyla yanıt verdi. Militanın kod adı Dorşin. 20 yaşında üniversite öğrencisi. Okulu bırakıp örgüte katılmış. Dorşin, katılma kararı verdiğinde türbanı deneniyle örgüt tarafından kabul görüp görmeyeceğine ilişkin kaygılar yaşamış. Örgüte yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'ndaki haberde, Dorşin hikayesini şöyle anlatıyor: "Son zamanlarda artan bir şekilde PKK’ye ‘dinsiz bir parti’ deniliyor. Ama ben şu an buradayım, tesettürlüyüm. Hiçbir arkadaş şimdiye kadar tesettürlü olmam konusunda herhangi bir şey demedi. Burada insanların inancına büyük bir saygı var."

"Biz yedi kişiydik. Hepimiz de tesettürlüydük. PKK’ye katılma kararı almıştık. Bunu tartışıyorduk. Gördüğümüz bütün kadın gerillalar açıktı ve tesettürlü kadınları kabul edip etmeyeceklerini bilmiyorduk. Ben ısrar ettim ve katıldım. Diğer 6’sının kimi korkuları vardı ve gelmediler. Bu arkadaşlarıma, ‘Ben gidiyorum, beni ilerde bir gün televizyonda tesettürlü bir gerilla olarak görürseniz şaşırmayın. Ben kendi kararımla açmazsam kimse zorla açtıramaz’ dedim. Şimdi onlara şöyle seslenmek istiyorum, ‘Buraya ilişkin korkularınız yersiz. Kendinizi köle olmaktan kurtarıp, özgür yaşamı yaratmaya gelin."

İşte PKK'lıların tesettürlü fotoğrafları;

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum