Milliyet'in bu 'Flaş haberine' dikkat!

Milliyet'in bu 'Flaş haberine' dikkat!

Milliyet gazetesi tam da İran-ABD savaşının konuşulduğu ve Türkiye'nin de adım adım bu krizin içine sürüklendiği bir dönemde CIA tarafından servis edilen bir haberi manşetinden flaş haber olarak geçti. Haberi ilginç yapan ise içeriği ve haberi yapan muhab

Ahmet MEMİŞ / ROTAHABER

Milliyet gazetesi bugün internet sitesinde manşetinden oldukça ilginç bir habere imza attı. ABD İstihbarat Teşkilatı CIA'nın servis haberini manşetinden 'Flaş haber' olarak veren Milliyet'in haberini daha da ilginç yapan ise haberin detayından çok zamanlaması ve haberi yapan muhabirin geçmişte yaptığı benzer haberler...

Sadece Milliyet gazetesinde yer alan CIA uyarısını içeren haberde, Tahran yönetiminin kontrolünde faaliyet gösterdiği iddia edilen eylem grubunun ABD misyonuna karşı eylem yapmak amacıyla Türkiye’ye girdiğinin saptandığı ileri sürülüyor.

Üç parafraflık hiçbir yere dayandırılmayan haberde, Türkiye'ye girdiği ileri sürülen 'Kudüs Ordusu' üyelerinin Türkiye’de bir dönem gazeteci Uğur Mumcu ve akademisyen Ahmet Kışlalı ve Muammer Aksoy ile Bahriye Üçok’un öldürülmesi eylemlerini gerçekleştirdiği ve Kudüs Ordusu (Kudüs Gücü) adlı örgütün yeniden canlandığının tespit edildiği ileri sürülüyor.
Haberde dikkat çeken bir diğer noktada failleri hala bulunamayan suikastlerin faillerinin 3 paragraflık bir haberle bulunmuş olması...
 
HABERİ YAPAN TOLGA ŞARDAN KİM?
 
Servis haberi asıl ilginç yapan ise haberin zamanlaması ve haberi yapan muhabir. Haberi yapan muhabir olan Tolga Şardan daha önce de yaptığı benzer haberlerle biliniyor. Muhabirin hafızalara kazınan bu tür haberlerinden en önemlisini de tam 10 yıl önce Milliyet'in manşetinden yayınlanan "Teröristler uçakla Anıtkabir’i vurmayı planlıyor…" başlıklı haberi oluşturuyor.
 
Milliyet'in 21 Eylül 2001 tarihinde yayınladığı ve bugünkü haberiyle büyük benzerlik taşıyan haberinin başlık ve spotu aynen şöyleydi; “Teröristler uçakla Anıtkabir’i vurmayı planlıyor… Ankara’yı karıştıran kripto… Teröristler ikiz kuleleri vurduktan iki gün sonra Dışişleri, radikal İslamcı örgütlerin yatağı Köln’den bir mesaj aldı. Başkonsolosluk tarafından geçilen şifreli mesajda, adı kesin olarak belirlenemeyen bir örgütün, New York’taki saldırının benzeriyle Anıtkabir’i vuracağı yazılıydı.
 
Milliyet'in bu haberi daha sonra aydınlatılmış ancak ne Milliyet ne de muhabiri Tolga Şardan herhangi bir özür dahi dileme gereği duymamıştı. Tam aksine benzer haberler aynı muhabirin imzasıyla sonraki dönemlerde de devam etmişti.
 
10 yıl sonra Anıtkabir haberinin benzerinin, yine aynı muhabirin imzasıyla, tam da ABD-İran savaşının konuşulduğu ve Türkiye'nin de bu savaşa sürüklenmek istendiği bir dönemde 'Flaş haber' olarak Milliyet'in internet sitesinin manşetinden verilmesi dikkat çekti.
 
ROTAHABER 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.