Milyonlarca emeklinin beklediği gün

Milyonlarca emeklinin beklediği gün

2000 yılında ve sonrasında emekli olanlara intibak için karar günü bugün. Gözler, Ankara 8'inci İş Mahkemesi'ne çevrildi. Karar olumlu çıkarsa, milyonlarca emekliye intibak zammının kapısı açılacak...

Milyonlarca emeklinin beklediği gün geldi çattı. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak kapısını açacak davada karar bugün açıklanacak. Gözler, davaya bakan Ankara 8'inci İş Mahkemesi'ne çevrildi. İntibak kararı çıkarsa, emekliler bayram yapacak.

ÇİFTE KUTLAMA OLACAK
İşçi, Memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) tarafından geçen yıl açılan davada, bugüne kadar 3 duruşma yapıldı. Karar da Emekliler Günü olan bugün açıklanacak. Mahkemeden olumlu karar çıkacağından umutlu olduklarını söyleyen İMBED Başkanı Hamdi Öz, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bugün inşallah hem mahkeme kararını, hem de Emekliler Günü'nü kutlayacağız. Karar emsal teşkil edecek ve 7.5 milyon emeklinin maaşını etkileyecek. Bundan sonra emekli olanlara da olumlu yansıyacak."

'ÇABAMIZ SÜRECEK'
Mahkemeden olumsuz karar çıkması halinde de çabalarının süreceğini ifade eden Hamdi Öz, bu durumda intibak konusunu Yargıtay'a, hatta Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını kaydetti. 2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK'lıya Ocak 2013'te intibak zammı yapılmıştı. Maaşlarda 355 liraya varan artış gerçekleşmişti. Bu düzenleme, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanları da umutlandırmıştı.

Takvim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.