Mimar Sinan Kayseri'de anılacak

Mimar Sinan Kayseri'de anılacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mimar Sinan'ı anmak için çeşitli etkinlikler düzenleyecek. 7 Nisan’da açılacak resim sergisiyle başlayacak olan anma etkinlikleri 3 gün sürecek

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki düzenlediği basın toplantısı ile 07-09 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek ‘Mimar Sinan Günleri’ etkinlikleri hakkında bilgiler verdi.

Başkanlık Brifing Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısına Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Gonca Büyükmıhcı, Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Beyhan Bolak Hisarlıgil, Mimarlar Odası Şube Başkanı Hakan Mahiroğlu ile Ağırnas Belediye Başkanı İsmail Mete katıldı.

Kayseri'nin yetiştirdiği en büyük değerlerden birisi olan Mimar Sinan'ı anmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Özhaseki, Ağırnas Kasabası'nda doğmuş, oradaki taş ustalarının yanında büyümüş Mimar Sinan'ın adına yakışır şekilde program düzenleneceğini söyledi.

Mimar Sinan'ın sadece Osmanlı İmparatorluğu'nda için bir değer olmaktan öte dünyaya mal olmuş bir şahsiyet olduğuna vurgu yapan Özhaseki, "Sinan sadece han, hamam inşa etmekten öte dünyanın iftihar edeceği eserler yapmıştır.

Ben de bu işlerle az çok ilgilenen ve Tarihi Kentler Birliği'ne başkanlık eden biri olarak söylüyorum Mimar Sinan'ın eserleri bugün hala aşılamadı. Kötü kopyalarını bile yapamıyoruz. Sinan, bu kadar büyük eserler inşa etmesine, adını dünyaya duyurmasına rağmen oldukça da mütevazi bir kişiliğe sahipti. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Sinan'a uygun bir anma programı yapma gayretindeyiz.

Daha önceki anma törenleri Ağırnas kasabasında yapılıyordu. Biz bunun Sinan'ı anmak için yeterli olmadığını düşündük. Sinan'ı hakkıyla anmak kolay değil ama biz bir ucundan tutalım istedik. Bu anma etkinliklerini her yıl biraz daha arttırarak dünya çapında bir organizasyon yapmak istiyoruz." dedi.

Düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgiler de veren Başkan Özhaseki, anma programının 7 Nisan Perşembe günü Mustafa Akay'ın 'Mimar Sinan' konulu sergisiyle başlayacağını söyledi. Serginin ardından Sinan Belgeselinin izleyicilerle buluşacağını kaydeden Başkan Özhaseki, "Anma etkinliklerinin ilk gününün son programı Faruk Saraç'ın 'Padişahın Esvabı' isimli defilesi olacak.

Anma etkinliklerinin ikinci gününde sergi açılışları, Mostar Belediyesi'nin sunumu ve Japonya ile Fransa'dan gelen eğitimcilerle yapılacak akademik toplantıyla sürek. Program cumartesi günü Ağırnas’ta son bulacak” diye konuştu.

Başkan Özhaseki anma programının kapsamını önümüzdeki yıllarda daha da genişleteceklerini ve "Sinan Ödülleri" etkinliği ile değişik dallarda ödüllerin dağıtılacağı bir tören yapacaklarını da vurguladı.

CİHAN 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.