Minare dibinde dansözlü eğlence!

Minare dibinde dansözlü eğlence!

Sultanahmet Camiinin avlusunda bulunan bir kafe, Cami minaresinin hemen dibinde dansöz oynatıyor! İŞTE AYRINTILAR

Sultanahmet Camii’nin kenarında bulunan vakıflara ait bir bölgede Şerbethane isimli mekanda akşamları dansöz oynatıldığı görüldü.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün mülkü olduğu öğrenilen dükkan, tarihi Sultanahmet Camii’ne kuş uçuşu 20 metre bile yok... İşletme çalışanları, kafede dansöz oynatıldığını doğrularken; işletme sahibi, “Benden habersiz oynatılıyorsa bilemem” dedi

Sultanahmet Camii’nin müştemilatında bulunan Vakıflar’a ait bir dükkânda görülmemiş bir rezalete imza atıldığı ortaya çıktı. Caminin hemen dibindeki Arasta Çarşısı’nda bulunan ‘Şerbethane Cafe’de akşamları 21.00’den sonra dansöz oynatıldığı ortaya çıktı. Olayın ayrı bir skandal yönü de bu yerin sahibinin Vakıflar Müdürlüğü olması...

KAFE ÇALIŞANLARI DOĞRULADI:
GRUPLARA ÖZEL YAPIYORUZ

Mekanda, akşam saatlerinden sonra gruplara özel olarak dansöz oynatıldığı tespit edildi.. Sultanahmet Camii ile arasında kuş uçuşu 20 metre bulunmayan mekan sahipleri, ibadethaneye yakın olmaları sebebiyle hiçbir hassasiyet göstermezlerken, Fatih Belediyesi’nin bu rezalete nasıl göz yumduğu bir başka soru işareti. Şerbethane Cafe adıyla hizmet veren mekanda duvarlara ‘Allah’ ve ‘Muhammed’ lafızları ile Osmanlı armaları asılması dikkat çekiyor. Akşamları dansözlerin oynatıldığı bu mekanın duvarlarında bolca Osmanlı arması yer alırken ‘Allah’ lafzı yazan bir tablo ile ‘Allah-Muhammed-Ayetü’l-Kürsi’ yazılı saat yer alıyor.



Konuyla ilgili görüştüğümüz Şerbethane çalışanları, kafede dansöz oynatıldığını doğrularken, bunun yurtiçi ve yurtdışından gelen turist gruplarının istekleri doğrultusunda gerçekleştiğini söylediler. Timeturk muhabirine ulaştırılan video görüntüde de işletmede dansöz oynatıldığı apaçık görülüyor.

“BENDEN HABERSİZ DANSÖZ
OYNATILIYORSA BİLEMEM!”

Vakit’e konuşan İşletme Müdürü Mahsun Çiçek, Şerbethane’de dansöz oynatılıp oynatılmadığı ile ilgili çalışanlardan çok başka söylem kullandı. Çiçek, böyle bir olayın gerçekleşmesinin mümkün olmadığını iddia etti. “Dini hassasiyetlere saygılıyız” diyen Çiçek, kafeye gelenlerin kendilerinden habersiz bir şekilde bunu yapmış olabileceğini ifade etti.



Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün kafenin bu şekilde işletilmesiyle ilgili işlem yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

VAKİT / TİMETURK

 

Etiketler :