'Minare Vurma Oyunu'

'Minare Vurma Oyunu'

Avusturya Özgürlükçüler Partisi, Steiermark eyalet seçimleri için İsviçre'de minare karşıtlarının hazırladıklarına benzer bir müezzin vurma oyunu hazırladı.

'Moschee Baba' isimli oyunda yükselen minarelerde ortaya çıkan ve ezan okuyan müezzinleri vurarak puan kazanılıyor. Oyunun sonunda, ''Steiermark camilerle ve minarelerle doldu.'' ifadesi ardından da ''Bunun olmasını istemiyorsan 26 Eylül'de FPÖ'ye oy ver.'' isimli bir yazı ekrana geliyor.

Ekranın alt tarafında, içerisinde cami yapımı ve burkanın yasaklanmasıyla alakalı soruların yer aldığı bir anket yer alıyor. Ankette Müslümanların Anayasayı Kur'an'dan üstün tuttuklarına dair imza vermelerinin gerekip gerekmediğine yönelik bir anket de bulunuyor.

Bu eyalette daha önce yine aynı partiden bir milletvekili Peygamber Efendimize hakaret ettiği için mahkemece cezaya çarptırılmıştı.

OYUNA TEPKİLER YAĞIYOR


Oyuna siyasetçilerden tepki yağıyor. Avusturya Yeşiller Partisi oyunu hizmete sunan parti için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Partiler olayı ırkçılık olarak değerlendirirken oyunu politik malzeme yapan partinin eyalet lideri Gerhard Kurzmann, oyunu gençlerin politikaya olan ilgisini artırmak için yaptırdıklarını ifade etti. Mosche Baba isimli oyun, daha önce İsviçre'de de kullanılan benzer bir oyunu yapan firma tarafından yapıldı.

Avusturya İslam Cemaati Başkanı Anas Schakfeh olayı kınadığını belirten bir açıklama yaparak ülkede İslam karşıtlığının kaldırılamayacak bir boyuta ulaştığını ifade etti.

Etiketler :