Mind the end ISTANBUL ORGANİZASYONUNDAN Bir ilk

Mind the end ISTANBUL ORGANİZASYONUNDAN Bir ilk

Dünyanın en uzun Klasik otomobil rallisi ALLGEAU-ORIENT İstanbul etabı Başlıyor…

Klasik otomobil severlerin merakla ve heyecanla beklediği 6. Allgeau-Orient’in İstanbul Etabı , 12 ülkeden, 305 araç ve 200 takımın katılımı ile 1-4 Mayıs tarihleri arasında Mind The Ad İstanbul’un organizasyonu ile gerçekleşiyor. Dünyanın en uzun rallisi olarak kabul edilen ralli 29 Nisan tarihinde Almanya’dan start alacak, 14 Mayıs tarihinde Ürdün’ün başkenti Amman’da son bulacak. Avrupa ve Anadolu parkuru olmak üzere 2 etaptan oluşan dostluk ve macera rallisinin en uzun parkuru 3.000 km olarak Türkiye’de yer alıyor. Yüzyıllardan beri kültürlerin birleştiği nokta olan İstanbul, Avrupa Etabı’nın biterek, Anadolu Etabı’nın başladığı şehir olarak çeşitli etkinliklere sahne olacak.  
 
“Start Sultanahmet’te verilecek”  
 
Türkiye parkuru İstanbul ayağı 1-4 Mayıs tarihleri arasında Sultanahmet At Meydanı’na kurulacak festival ve araç sergi alanında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının, T.C. Başbakanlık Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ve Sn. Egemen Bağış’ın, İstanbul Valiliği’nin, İstanbul Turizm Atölyesinin ve Fatih Belediye Başkanlığı’nın desteklediği ile tüm ziyaretçiler arabaları ve pilotları yakından tanıma fırsatı bulacaklar.  
 
“Kolpa Konseri”
 
3 Mayıs’ta tüm araçların park yerine gelişi ile başlayacak alan aktiviteleri 3 Mayıs Salı günü saat 17:00 de Ralli Başkanı ve Türkiye Takımı lideri Nadir Serin’nin “Hoşgeldiniz” konuşmasının ardından KOLPA Konseri ile devam edecek. Konser öncesi ve sonrası POWER FM DJ’lerinin performansları buluşmaya renk katacak. 4 Mayıs Çarşamba günü saat 16:00’da Sn. Egemen Bağış, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Ertuğrul Günay,  İstanbul Valisi Sn. Hüseyin Avni Mutlu, İBB Belediye Başkanı Sn. Kadir Topbaş ve Fatih Belediye Başkanı Sn. Mustafa Demir’in katılımı ile Ralli’nin İstanbul Avrupa Yakası Start’ı verilecek. İDO tarafından tahsis edilen arabalı vapur ile hareme geçecek olan yarışmacılar Bağdat Caddesi konvoyundan sonra Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda buluşacaklar.
 
Ankara Durağı”
 
4 Mayıs Çarşamda günü saat 19:00-21:00 saatleri arası Fenerbahçe Sükrü Saraçoğlu Stadyumundaki buluşmada etkinlikler ve sürpriz bir konser ile uğurlanacak yarışmacılar Ankara’ya doğru start alacaklar. Tüm bunların yanında yarışmacıların gerçekleştirmek zorunda oldukları görevler ile dikkat çekiyor. Yarışmacıların İstanbul’da gerçekleştirecekleri iki görev bulunuyor.  Ayasofya Müzesi önünde kendi milli marşlarını söyleyerek çekecekleri videoları ralli sitesine yüklemek ve Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Fenerbahçe Marşı’nı söyleyerek bir video daha oluşturmak. Her ülkede kendilerine belirlenmiş görevleri tamamlayarak ilerleyen yarışmacıları görev sonrası Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadında gerçekleşecek Athena konseri bekliyor olacak.  Temsili İstanbul startını Sultanahmet Meydanı’ndan alacak olan ralliciler dokuz gün sürecek Türkiye rotasında Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir (Göreme-Kapadokya), Niğde, Kahramanmaraş, Adıyaman, Urfa ve Mardin şehirlerini ziyaret edecek.
 
“14 Ülkede rota”
 
Allgeau-Orient Klasik Otomobil Ralli Organizasyonu’nun rotasını; Almanya –Avusturya –Slovenya –Hırvatistan –Sırbistan –Bosna Hersek -Kosova Arnavutluk –Makedonya –Yunanistan –Bulgaristan –Türkiye -Suriye  ve Ürdün oluşturuyor. Birleşmiş Milletler ve Dünya Gıda Örgütü’nün desteği ile gerçekleşecek olan Allgeau-Orient Rallisi katılımcıları Avrupa ve Anadolu parkurlarını tamamladıktan sonra son durak olan Ürdün Amman’da şehrin ihtiyacı olan durumlarda kullanması için araçlarını bırakarak ülkelerine dönecekler ç

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.