Mine Kırıkkanat'tan TSK bombaları!

Mine Kırıkkanat'tan TSK bombaları!

Balçiçek Pamir'in bugünkü konuğu Mine Kırıkkanat'tı. Kırıkkanat hem orduya çaktı hem de İsmet Berkan'a...

Mine Kırıkkanat Radikal'den kovulmasına sebep olan yazıyı yazdığına pişman olmadığını ama bu gün olsa o yazıyı yazmayacağını söyledikten sonra Radikal'den nasıl kovulduğunu anlattı.

 

 
1 / 4

 

Mine Kırıkkanat 'Halkımız Eğleniyor' başlıklı yazısı yüzünden Radikal gazetesinden kovuluşunun öyküsünü şöyle anlattı:

Mine Kırıkkanat: Bana bir telefon bile açmadılar. İşime son verildiğini İsmet Berkan'ın yalan, iftira ve kin dolu ancak ihbar mektuplarında olabilecek bir üslupla yazılmış köşe yazısını görünce anladım. Bu kadar büyük bir olay varsa ortada ben onun da istifa etmesini beklerdim, en azından göstermelik olarak teklif edebilirdi. Çünkü anlaşılan o ki benim o yazım hiçbir denetime tabi olmadan basılmış. Madem öyle genel yayın yönetmeni olarak kendisinin de sorumluluğu var. Bu durumda beni kovarken kendisinin de istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum. İsmet Berkan'ın bana yaptığının aynısının kendi başına gelmesini dilerim

Balçiçek Pamir: Bu söyledikleriniz İsmet Berkan'a cevap hakkı doğuruyor, eğer isterse arayıp yayına bağlanabilir.

Mine Kırıkkanat: Hayatımda tanıdığım cesur insanlar arasında değil o. Böyle bir şey yapabileceğini sanmam.

BEŞ YAŞIMA KADAR ANNE SÜTÜ EMDİM

Kırıkkanat roman gibi hayatının ilginç karelerinden bazılarını da şöyle anlattı:

Mine Kırıkkanat: Ben bir asker kızıyım, babam üstün zekalı bir adamdı. Annesinden çok uzun yıllar ayrı kalmasının sonucu olarak bana çok düşkündü. Zaten 44 yaşında baba olmuştu, bu yüzden beni çok şımarttılar. Düşünün ben 5 yaşıma kadar annemin memesini emdim. Annemle pazarlık yapmış, 'Bırak istediği yaşa kadar emsin' diye. Kendi annesine olan özleminin bir tezahürüydü bu sanırım.

Kırıkkanat'ın hayatının ilginç satırbaşlarından biri de ilk oğlunu erken doğduğu için hastane enfeksiyonundan kaybedip hemen ardından ikinci çocuğuna hamile kalması, alkol bağımlısı olan kocasından hamileyken ayrılması Ve bir buçuk yılda iki kez hamile kaldığı için Çelik Gülersoy tarafından işten kovulması.

KOMUTA KADEMESİYLE BARIŞMAM MÜMKÜN DEĞİL

Mine Kırıkkanat bir asker kızı olarak TSK'yı çok fazla eleştirdiğini söyleyenler içinse şu yorumu yaptı:

Mine Kırıkkanat: Şimdi dobra dobra bir laf edeceğim işte. O zaman onlar da kafalarını çalıştırsınlar. Ben subayların eğitim tesisi denilen yerlerde yaz tatili yapmalarına.. Ordunun bir holdingi olmasına... Alt ve orta rütbedeki askerler dağ tepe demeden işin cefasını çekerlerken üst düzeydeki komutanların oraya buraya emir yağdırmalarını... Emirlerinde insanlar çalıştırmalarını da eleştirdim, eleştiriyorum. Benim babam da askerdi evet, binbaşılıktan emekli oldu. Benim babamın taburunda erle komutan aynı karavanadan yemek yerdi.

 

MİNE KIRIKKANAT RADİKAL'DEN NASIL KOVULDU?


GAZETECİLER.COM

Etiketler :