Minik netbooklarda yüksek performans sağlamanın yolları

Minik netbooklarda yüksek performans sağlamanın yolları

Küçük dizüstü bilgisayarlar, iyi bir seyahat arkadaşıdır. Ancak, sınırlı yetenekleri olan bu bilgisayarları da ücretsiz olarak indirebileceğiniz eklentiler sayesinde büyütebilir, özelliklerini artırabilirsiniz.

BBC Focus dergisinde yer alan habere göre, işte netbook'unuzu maksimize etmek için kullanabileceğiniz birkaç yazılım:

Kargaşayı temizleyin: Tüm masa üstü ikonlarınızı Rocket Dock sayesinde bir arada tutabilirsiniz. Windows için üretilmiş araç çubuğu, karma karışık olan masaüstünüzü toplu hale getiriyor ve sık kullandığınız programları masaüstünde tutmaktansa bu çubuğun üzerinde tutabiliyorsunuz.

Ekranınızı süper boyuta getirin: Resimleri, web sitelerini görüntülemek için pikselleriniz yeterli değil mi? Ekrana iki pencereden daha fazlasını mı açmak istiyorsunuz? 360 Desktop isimli ücretsiz masaüstü programı, web simgeleri ve 360 derecelik duvar kâğıtlarını kullanmanıza olanak tanıyor. Böylece bir kerede birden fazla pencereniz açık olabiliyor. Sanal bir ekran görüntüsü içinde pencereleri kaydırabilirsiniz.

Uygulamalarınızı harici bellekte toplayın: Çok yer kaplayan büyük uygulamaları sınırlı hard disk üzerine mi yüklemek istersiniz? Bir USB bellek ve PortableApps Suite ile tüm favori programlarınızı yanınıza alır, hem de bu küçük bellek parçası ile tüm kişisel ayarlarınızı ve dosyalarınızı her zaman yanınızda taşıyabilirsiniz. PortableApps Suite yüklü USB belleğinizi (512 MB'dan itibaren) herhangi bir PC'ye bağladığınız andan itibaren programlarla çalışmaya başlayabilirsiniz.

Ek yüklerinizi azaltın: Eğer Firefox'unuzda web sitesi görüntülemek için az yeri kalanlardansanız bu eklenti size bir miktar yer açacak. Bilgisayarınıza yükleyeceğiniz bu eklenti, Firefox'un bütün ikonlarını küçültüyor, araç ve adres çubuğundaki alanları daraltıyor ve karşınıza neredeyse tam ekran görüntüleyebildiğiniz bir sayfa çıkıyor.

 ZAMAN


 

Etiketler :