Miraç Kandili;Mescid-i Aksa'dan Canlı Yayınlanacak

Miraç Kandili;Mescid-i Aksa'dan Canlı Yayınlanacak

Bir ilke imza atmaya hazırlanan TRT, İsrail'in bugüne kadar çekimlere kapalı tuttuğu Mescid-i Aksa'dan Miraç Kandili'nde canlı yayın gerçekleştirecek.


Peygamber Efendimiz'in Miraç'a çıktığı mekândan yapılacak özel kandil programı, Mescid-i Aksa ile Eyüpsultan Camii'nden dönüşümlü yayınlanacak.

TRT Genel Müdürlüğü, Kudüs'ten yapacağı yayın için İsrail'den ve diğer ilgili ülkeler Filistin ve Ürdün'den gerekli izinleri aldı. Kurumun Din ve Ahlak Programları Müdürü Adem Özkan'ın verdiği bilgiye göre program, 19 Temmuz Pazar günü saat 20.30'da başlayacak.

"Bu yıl Miraç Kandili canlı yayını, Müslümanların ilk kıblesi ve Hz. Muhammed'in Mirac'a çıktığı yer olan Kudüs'teki Mescid-i Aksa'dan gerçekleştirilecek. Yayının iki merkezi olacak. Biri Eyüpsultan Camii. Eyüp Sultan, Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicret ettiğinde O'nu evinde misafir eden çok önemli isimlerden biri. Diğeri de, Kudüs Mescid-i Aksa. Canlı yayın, Mirac'ı ve Mescid-i Aksa'yı anlatan bir tanıtım filmi ile başlayacak.

Program, Eyüpsultan'da İstanbul Müftüsü Prof. Mustafa Çağırıcı ile Mescid-i Aksa'dan Kudüs-İslam Vakfı Başkanı Şeyh Abdülazim Selhap'ın gecenin önemi hakkındaki konuşmaları ile açılacak." diyen Özkan, programın iki yayın merkezinde karşılıklı olarak Kur'an-ı Kerim'den aşr-ı şerifler tilavet edilmesi ile süreceği bilgisini verdi. Programda, ilahiler, kasideler ve mevlit bahirleri okunacak, karşılıklı dualar edilecek. Adem Özkan'ın verdiği bilgiye göre, gecenin son duası Eyüpsultan'la Mescid-i Aksa'dan aynı anda yapılacak.

Camidekiler LCD televizyonlardan bu canlı yayında birbirlerini izleme imkânına sahip olacak. Özkan, "Bu önemli yayın; İsrail, Ürdün ve Filistin taraflarının Türkiye ile karşılıklı samimi işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilecektir." dedi. ZAMAN


Etiketler :