Mısır Başbakanı Hişam Kandil Gazze'ye ulaştı

Mısır Başbakanı Hişam Kandil Gazze'ye ulaştı

Mısır Başbakanı Hişam Kandil ve beraberindeki heyet, İsrail'in saldırısı altında olan Gazze'ye ulaştı, Kandil halka hitap etti

Gazze 'ye yeni bir İsrail saldırısı düzenlenirken Filistin halkı'na İslam Dünyası liderlerinden cılız tepkiler gelmeye devam ediyor, ancak Sünni İslam'ın en önemli kalelerinden Mısır'ın desteği artarak devam ediyor.

Mısır'ın Devrik Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek döneminde daha rahat davranan İsrail, yeni yönetimin lideri Mursi'nin duruşu sebebiyle 2008 yılındaki 1000 kişinin hayatını kaybettiği Dökme Kurşun Operasyonu'ndaki kadar kendini rahat hissetmiyor.

Son olarak Mursi'nin emriyle Mısır Başbakanı Hişam Kandil , Gazze'ye gitti.

Başbakan Kandil'in Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakan Yardımcısı Ziyad ez-Zaza ile görüştü ve Gazze Şifa Hastanesini ziyaret ettti.

Kandil'e, Mısır Sosyal İşler Bakanı Necva Halil, İstihbarat Müdürü Rafet Şihate, Cumhurbaşkanı Siyasi Danışmanı Bakinam Şerkavi eşlik ediyor.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yasir Ali yaptığı açıklamada, Kandil'in ziyaretinin, Gazze halkıyla dayanışma, insani yardım ulaştırma ve kriz konusunda görüş alışverişinde bulunma amaçlı olduğunu belirtti.

Kandil'in temasları süresince İsrail, saldırılarını birkaç saatliğine durdurduğunu açıkladı.

SAMANYOLUHABER.COM  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.