Mısır Başbakanı Katar ile ilişkilerinin daha fazla işbirliğine tanık olduğunu söyledi

Mısır Başbakanı Katar ile ilişkilerinin daha fazla işbirliğine tanık olduğunu söyledi

Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, ülkesi ile Katar arasındaki ilişkilerin "her düzeyde daha fazla işbirliği ve uyuma tanık olduğunu" ifade...

DOHA (AA) - Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, ülkesi ile Katar arasındaki ilişkilerin "her düzeyde daha fazla işbirliği ve uyuma tanık olduğunu" ifade etti.

Katar ziyareti kapsamında bu ülkenin resmi ajansı QNA'ya konuşan Başbakan Medbuli, ülkesi ile Katar ilişkilerinin seyrine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Katar ile ilişkilerinin "her düzeyde daha fazla işbirliği ve uyuma tanık olduğunu" söyleyen Medbuli, başta yatırım ve ticari alanlar olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve canlanmasını umduklarını kaydetti.

Medbuli, Mısır'da 261 Katar firmasının çeşitli sektörlerde ekonomiye 2 milyar 165 milyon dolarlık katkı sunduğunu ifade etti.

Arap coğrafyasındaki krizlere siyasi çözüm bulunması için Katar ile daha fazla koordinasyon halinde çalışmayı arzu ettiklerini belirten Medbuli, Katar'ın Hedasi Barajı meselesinde Mısır ve Sudan'ı destekleyici tutumundan övgüyle söz etti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin cumhurbaşkanlık görevine başladığı 2014 yazından itibaren ilk kez bir Mısır Başbakanı Katar'ı ziyaret ediyor.

- Mısır'dan Katar'a 2014'ten beri başbakan düzeyinde ilk ziyaret

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır, 5 Haziran 2017'de "terör gruplarını desteklediği" iddiasıyla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmiş ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulamaya başlamıştı.

Katar, söz konusu ülkelerin tüm suçlamalarını reddederken bu durum Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.

Körfez krizi, 5 Ocak 2021'de Suudi Arabistan'ın El-Ula kentinde gerçekleştirilen 41. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'nde imzalanan Ula Bildirisi ile çözüme kavuşmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.