Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, BAE Devlet Başkanı bin Zayid ile iş birliğini görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, BAE Devlet Başkanı bin Zayid ile iş birliğini görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, resmi ziyareti kapsamında başkent Kahire’ye gelen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı...

KAHİRE (AA) – Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, resmi ziyareti kapsamında başkent Kahire’ye gelen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile bölgesel gelişmelerin yanı sıra çeşitli alanlarda ortak iş birliğini ele aldı.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Sisi, BAE Devlet Başkanı bin Zayid ile başkent Kahire’deki İttihadiye Sarayı’nda bir araya geldi.

Bin Zayid’in ülkesine yaptığı ziyareti memnuniyetle karşıladığını ifade eden Sisi, “ülkesinin hükümet ve halk olarak iki kardeş ülke arasındaki ilişkiler ve onları birbirine bağlayan yakın tarihi bağlardan gurur duyduğunu” vurguladı.

BAE Devlet Başkanı bin Zayid de iki ülke arasındaki ilişkiler ve işbirliğinin geliştirilmesine yönelik arzusunu dile getirdi.

Taraflar ayrıca, çeşitli düzeylerde artan zorluklarla mücadele çerçevesinde Arap ülkeleri arasında işbirliği, koordinasyon ve dayanışmanın geliştirilmesine yönelik yürütülen ortak çabaların sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.

BAE Devlet Başkanı bin Zayid’in bugün başlayan Mısır ziyaretinin kaç gün süreceğine ilişkin detay paylaşılmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.