Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Romanyalı mevkidaşı Iohannis ile enerji ve ekonomik iş birliğini görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Romanyalı mevkidaşı Iohannis ile enerji ve ekonomik iş birliğini görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, resmi temasları kapsamında Kahire’ye gelen Romanyalı mevkidaşı Klaus Iohannis ile bir araya...

KAHİRE (AA) – Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, resmi temasları kapsamında Kahire’ye gelen Romanyalı mevkidaşı Klaus Iohannis ile bir araya geldi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İttihadiye Sarayı'nda gerçekleşen ikili görüşmede, ilişkilerin geliştirilmesi, enerji ve ekonomi konularında iş birliğinin arttırılması ile turizm, sanayi, tarım ve askeri alanlarda olanakların ele alındığı bildirildi.

Bölgedeki son gelişmelerin ve Filistin-İsrail arasında ateşkesin sağlanması konusunun da ele alındığı belirtilen açıklamada, tarafların, Filistin ve İsrail arasındaki gerilime uluslararası yasalar doğrultusunda adil ve kapsamlı bir çözüm sağlanması konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

Sisi ve Iohannis’in düzensiz göçmen konusunda da fikir alışverişinde bulundukları ifade edilen açıklamada, Sisi’nin, ülkesinin Akdeniz’deki düzensiz göçmenlere yönelik gerekli tedbirleri aldığını, söz konusu sorunun stratejik ortakları ve halkına karşı bir sorumluluk olduğunu söylediği kaydedildi.

Iohannis’in ise Mısır’ın terörle mücadele ve düzensiz göçmenler dosyasında gösterdiği çabadan övgüyle söz ettiği ve ülkesinin Mısırla çeşitli alanlarda iş birliğini geliştirmek arzusunda olduğunu söylediği ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.