Mısır halkı İsrail'i rahatsız etti

Mısır halkı İsrail'i rahatsız etti

Mazlumder, İHH, DSİP ve Genç Siviller’den oluşan gruplar Ankara Mısır Büyükelçiği ve Beşiktaş’taki Mısır Başkonsolosluğu önünde toplandı.

Mısır'daki olayların en fazla İsrail'i tedirgin ettiğini belirten MAZLUMDER Genel Başkanı Faruk Ünsal, ''Hüsnü Mübarek, Filistin halkının ambargodan dolayı ihtiyaçlarını karşılamak için kazdığı tünelleri kullanarak ülkesinden ayrılsın ve İsrail'e sığınsın'' dedi.

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in istifa etmesi için Mısır'da yaşanan halk ayaklanmasına destek vermek isteyen bir grup, bu ülkede yapılan protestoyla aynı saatlerde Mısır Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı. Arapça ve Türkçe ‘Mübarek defol’ yazılı pankartlarla Mısır’daki eylemcilere destek veren grup olaysız dağıldı.

Mısır’da yaşanan halk ayaklanmasına destek vermek isteyen Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) ve Genç Siviller’den oluşan yaklaşık 30 kişilik grup Beşiktaş’taki Mısır Başkonsolosluğu önünde toplandı. Çevik kuvvet polisinin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde göstericiler, ‘Mısır halkı kazanacak’, ‘Yaşasın ayaklanma, yaşasın devrim’, ‘Katil Mübarek’ şeklinde slogan attı.

Arapça ve Türkçe ‘Defol Mübarek’ yazılı pankart ve döviz taşıyan grup adına konuşan DSİP Genel Sekreteri Özden Dönmez, “30 yıldır halka kan kusturan Mübarek diktatörlüğü yıkılmak üzere. Mısır halkı Mübarek’in korku rejimini sokaklara sahip çıkarak, kendini tanka, tüfeğe siper ederek yıkıyor. Halk demokrasi özgürlük, insanca bir yaşam istiyor. Mısır’ın yoksulları yalnızca ekmek için değil, söz haklarını geri almak için, kadın erkek bir arada tarih yazıyor. Mübarek ve destekçileri 30 yıl sonra ilk kez bu kadar korkuyor.” ifadelerini kullandı.

Mısır halkının aynı saatlerde Mısır’ın başkenti Kahire’nin Tahrir Meydanı’nda eylem yaptığını belirten eylemciler, Mısırlı eylemcilere selam gönderdi.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

ANKARA'DA DA EYLEM VARDI

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilere üye bir grup, Mısır'ın Ankara Büyükelçiliğinin önünde  eylem yaparak, Mısır'daki göstericilere destek verdi.

Mısır'ın Ankara Büyükelçiliğinin önünde toplanan grup, ''Dün Tunus, bugün Mısır, yarın hepimiz özgür olacağız'' yazılı pankart açtı, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek aleyhine slogan attı.

Mazlum-Der Genel Başkanı Faruk Ünsal, grup adına yaptığı açıklamada, hiçbir gücün özgürlük talebinin önünde duramayacağını söyledi.

Mısır'daki olayların en fazla İsrail'i tedirgin ettiğini ileri süren Ünsal, ''Hüsnü Mübarek, Filistin halkının ambargodan dolayı ihtiyaçlarını karşılamak için kazdığı tünelleri kullanarak ülkesinden ayrılsın ve İsrail'e sığınsın'' dedi.

Eyleme katılan Devrimci Sosyalist İşçi Partisi üyeleri adına yapılan açıklamada ise ''bölgedeki ezici statükonun halk tarafından parçalandığı'' ifade edildi.

Açıklamanın ardından slogan atan grup dağıldı.

AA- CİHAN


 

Etiketler :