Mısır halkına destek ABD'ye tepki

Mısır halkına destek ABD'ye tepki

Ankara'da Mazlumder ve DSİP üyesi bir grup, Mısır’da düzenlenen hükumet karşıtı protesto gösterilerine destek vermek için Mısır Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

Mazlumder ve DSİP üyesi yaklaşık 30 kişi, Kavaklıdere Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Mısır Büyükelçiliği önünde toplandı. 'Mısır halkı kazanacak', 'Dün Tunus, bugün Mısır yarın hepimiz' 'Özgürlük' dövizleri taşıyan grup, 'Milyonlar aç, işgal altında yaşasın küresel intifada', 'Zalimlere karşı omuz omuza' sloganları attı.
Yoğun güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yapan Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Mısır’daki halkın 30 yıldır işkence altında olduğunu söyledi. İnsanlığın Mısır’da yerlerde süründüğünü belirten Ünsal, "Sadece Mısır’da değil, Gazze kapılarını tutarak, İsrail’e de muhafızlık yapan Mübarek şu anda yolun sonuna gelmiş durumda. Bütün insanlık Mısır’daki halkın yürüttüğü kahramanlığın arkasındadır." şeklinde konuştu.
DSİP sözcüsü ise Mısır’da diktatörlüğün sarsıldığını belirterek, halkın özgürlük istediğini söyledi. Demoktarik bir gösteriye saldırmanın diktatörlüğün alışkanlığı olduğunu ifade eden grup sözcüsü, "Mübarek rejimi bu yüzden yıkılmaya mecburdur." dedi.

İSRAİL’İN MAVİ MARMARA RAPORU ABD ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE PROTESTO EDİLDİ
Mısır Büyükelçiliği önünde yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri buradan ABD Büyükelçiliği'ne yürüdü. ABD’nin İsrail’in Mavi Marmara raporuna destek verdiğini savunan grup, burada protesto gösterisi yaptı. Mazlumder Başkanı Ünsal, İsrail’in hazırladığı raporun uluslar arası hukuku önemseyen çevrelerce ciddiye alınmadığını, ancak ABD’nin rapora destek vermesini hiç şaşırtıcı olmadığını söyledi. Grup üyeleri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Cihan

Etiketler :