Mısır sınırında Vekillerimize engelleme

Mısır sınırında Vekillerimize engelleme

Filistin Kaynakları ,Özgürlük Konvoyuna destek için harekete geçen 16 AK Partili Vekilin de engellendiğini öne sürdü.

Mısır, Filistin’e geçmek isteyen Barış Konvoyuna izin vermediği gibi konvoya destek olmak için harekete geçen milletvekillerine de izin vermedi. Mısır hükümeti, 16 AK Parti milletvekilinin Gazze’ye girişlerine izin vermiyor. Mısır’ın bu tavrının iki ülke arasında diplomatik bir krize yol açacağı ifade ediliyor. Başbakan Tayyip Erdoğan da Filistin Konvoyunu destekleyen açıklamalar yapmış ve Mısır’ın bu konvoyun geçişine izin vermesi gerektiğini ifade etmişti.

AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, konvoyla birlikte Gazze’ye girmeyi planlayan milletvekillerinden. Tuna, “Biz milletvekili arkadaşlarla konvoyla birlikte Gazze’ye girmek istiyorduk. Ancak Dışişleri Bakanlığımızdan aldığım bilgilere göre Mısır bu işi engelliyor, zorluk çıkarıyor. Dışişleri Bakanlığımız devrede. Bu konvoy, insanlık ve barış konvoyu. Mısır’ın tavrına bir anlam verebilmiş değilim” diye konuştu.

Konvoyla birlikte Gazze’ye girmek isteyen AK Parti milletvekilleri şu şekilde: Seracettin Karayağız, Ahmet Aydoğmuş, Musa Sıvacıoğlu, Osman Demir, Osman Kılıç, İsmail Hakkı Biçer, Hacı Hasan Sönmez, Hüsnü Tuna, Cemal Yılmaz Demir, M. Halit Demir, Hüseyin Devecioğlu, Haydar Kemal Kurt, Hasan Murat Mercan, Mehmet Emin Ekmen, Abdurrahman Kurt ve Ali Koyuncu.

İsrail’den ilginç teklif

Öte yandan İsrail, kendi toprakları üzerinden Gazze’ye girişine izin vereceğini konvoy ekibine bildirdi. Mısır hükümeti de konvoy ekibinin İsrail üzerinden Gazze’ye girmesi durumunda ülkesine alacağını açıkladı. Ancak konvoy ekibi, İsrail üzerinden Gazze’ye girmeye sıcak bakmıyor. Konvoyu organize eden İHH Başkanı Bülent Yıldırım, “İsrail üzerinden Gazze’ye girmeyi kesinlikle reddediyoruz. Bu, İsrail’in Gazze işgalini ve ambargosunu kabul etmek anlamına gelir. Biz Mısır üzerinden, Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye girmek için yola çıktık. Geri adım atmayacağız” şeklinde konuştu.

Etiketler :