Mısır, Siyonistlerin Hamisi Durumuna Düşecek

Mısır, Siyonistlerin Hamisi Durumuna Düşecek

"Çözüm, Rafah Kapısı’nı kapatmada değil onu tamamıyla açmadadır” diyen Tarihçi Tarık El-Bişri, açık konuştu.

Mısırlı düşünür ve tarihçi Tarık El-Bişri, Mısır’ın Gazze sınırına duvar örmekle işgal devletinin güvenliğini sağlayan devlet konumuna düşeceğini belirterek, duvar yapımının Mısır’ın ulusal güvenliğiyle çatıştığını söyledi.

Kahire’de dün düzenlenen konferansta konuşan El-Bişri şöyle dedi: “Mısır’ın birinci düşman olarak kuşatma altındaki Gazze’yi değil, işgal devletini görmesi gerekir. Mısır güvenliğini sağlamak ve sınırdaki kaçakçılığı önlemek istiyorsa o zaman Rafah Sınır Kapısı’nı tamamıyla açsın ve duvarı da yapmaktan vazgeçsin”.

El-Bişri sözlerini şöyle sürdürdü: “Mısır’ın Gazze sınırına inşa ettiği çelik duvar kesinlikle Mısır’ın ulusal güvenliğine hizmet etmeyecek. Duvarın amacı kuşatma altındaki Gazze’yi daha fazla kuşatarak işgalcilerin güvenliğini sağlamaktır. Mısır ulusal güvenliğini korumak isteseydi, tünelleri engellemek için 1.5 milyon insanın nefes borusu olan Rafah Sınır Kapısı’nı tamamıyla açardı”.

Çelik duvarın, Mısır’da yönetimin Hüsnü Mübarek’in oğlu Cemal Mübarek’e bırakılmasına ABD’yi razı etmeyi de amaçlayabileceğini söyleyen El-Bişri şöyle dedi: “Maalesef Mısır, Gazze sınırını Siyonistlerin lehine koruyan bir ülke haline geldi. Stratejik düşmanı olan Siyonistleri biricik müttefiki yaptı. Sınır kapılarıyla ilgili bütün tedbirleri işgalcilerin çıkarına göre alıyor”.

Etiketler :